'Bursa Yıldırım kentsel dönüşüm ile altın dönemini yaşayacak'!
Bursa Platformu Derneği tarafından düzenlenen ‘Kaliteli Kentsel Dönüşüm ve Yıldırım’daki Uygulamalar’ forumuna katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçeye altın dönemini yaşatacak kentsel dönüşüm çalışmalarını ve vizyon projelerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Programa Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Bursa Platformu Derneği Başkanı Suat Gülçimen, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Albayrak, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Adil Gökçadır, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker, STK’lar ve sektör temsilcileri katıldı. Kentsel dönüşüm uygulama alanlarını ve vizyon projeleri katılımcılara anlatan Başkan Edebali, hem fiziksel hem de sosyal açıdan kapsamlı projelerle Yıldırım’ı geleceğe taşıyacaklarını söyledi.
 
ÖZGÜN TASARIMLAR UYGULANIYOR
İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşların rızasına ve uygun yaşam alanlarına göre planlayarak başarıyı yakalayacaklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’daki en önemli amacımız insanların mağdur olmayacağı, güvenli ve modern konutlarda yaşayacağı bir dönüşüm hamlesini tam anlamıyla gerçekleştirmek. Kentsel dönüşüm hamlemizdeki en önemli parametrelerimizden birisi tasarım standartlarımız. Batıyı veya bize yabancı bir mimari tasarımı taklit etmiyoruz. Kadim medeniyetimizden esinlenerek tamamen tarihi ve kültürel dokularımıza uygun özgün bir tasarım anlayışıyla; kimlikli, şahsiyetli, özellikli projeler üretiyoruz” dedi.
 
FİZİKİ VE SOSYAL DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞİYOR
Osmanlı şehirciliği ve mimarisinin temellerinin Yıldırım’da belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, Kadim medeniyetimizden güç ve referans alarak başlattığımız ve ilçenin yüzde 33’nü kapsayan, aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı dönüşüm hamlesi ile geleceğin modern ve güvenli şehrini inşa ediyoruz. Yıldırım’ın yıllardır, plansız ve çarpık yapılaşmayla anılmasına son vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizde devam ettirdiğimiz kentsel dönüşümde fiziki dönüşümün yanı sıra mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürütüyoruz. Böylece ilçemiz bir taraftan planlı bir şehir haline dönüşürken diğer taraftan da kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin merkezi haline geliyor” şeklinde konuştu.
 
TÜRKİYE’YE ÖRNEK UYGULAMALAR
Kentsel dönüşümün çok boyutlu bir kavram olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Merkezi hükümet, yerel yönetim, uygulayıcılar ve vatandaşlar dönüşüm aktörleridir. Bu aktörleri bir araya getirmek amacıyla Türkiye’de örneği olmayan Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’ni hizmete açtık” dedi. Başkan Edebali, bölgelerin coğrafi özelliklerine uygun dönüşümü gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyerek, “Yıldırım’ın en büyük dönüşüm projesi olan Mevlana-Ulus projesinin startını verdik. 2018’de ilk etap olan 850 konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Diğer bölgelerimizde de planlama çalışmalarını tamamlayarak uygulama safhasına geçiyoruz. Tüm bunları yaparken kimseyi mağdur etmeden bitecek kentsel dönüşüm ile Yıldırım’ı Türkiye’de örnek gösterilecek bir konuma getireceğiz” şeklinde görüşlerini belirtti.
 
ÇAĞ ATLATAN PROJELER
Yıldırım’ın çehresini değiştirerek çağ atlatacak vizyon projeler hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, “Ülkemizde bir ilk olacak Bursa'nın en büyük yatırımlarından birisi Sular Vadisi ve Doğa Parkı'nın yapımına başladık. Bünyesinde 5 bin kişilik kapalı spor salonu bulunacak Türkiye’nin en büyük spor kompleksimizin inşasına başladık ve 2017 yılı içerisinde hizmete geçirmiş olacağız. Engelsiz Yaşam Merkezi, Molla Yegan Kültür Merkezi, Değirmenönü-Karapınar Meydan ve Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi, Vatan Mahallesi Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi, Değirmenlikızık Osmanlı Mahallesi, Vişne Han Kapalı Çarşısı, Millet, Piremir, ve Mimarsinan-Güllük kapalı pazaryerleri ile ilçemizin kültürel ve sosyal yaşamına artı değerler katacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Bursa Platformu Derneği Başkanı Suat Gülçimen ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Albayrak da yaptıkları konuşmalarda Yıldırım’da Türkiye’ye örnek teşkil eden kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmeye başladığını belirterek Yıldırım Belediye Başkan’ı İsmail Hakkı Edebali’ye başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181