BUSKİ büyüyen hizmet ağı için yeni araçlar ekledi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 ilçede 1070 mahallede kesintisiz hizmet verdiklerini belirterek, artık sadece merkezde değil 10 ayrı bölgede şantiyelerinin bulunduğunu ve bu şantiyelerin her geçen gün yeni araç ve iş makineleriyle donatıldığı söyledi.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, hizmet ağına yeni eklenen tüm ilçelerde de alt yapı başta olmak üzere her alanda önemli yatırımları başlatan Büyükşehir Belediyesi, hizmette aksamanın yaşanmaması için tüm ilçelerdeki şantiyeleri yeni ekipman ve iş makineleri ile donatıyor. Bursa ilk Büyükşehir olduğunda 256 kilometrekare olan hizmet alanı Bütünşehir uygulamasıyla birlikte yaklaşık 50 kat artıp, 11 bin kilometrekareye çıkarken, tüm yerleşim birimlerine sağlıklı içme suyu ve altyapı hizmeti ulaştırmayı hedefleyen BUSKİ Genel Müdürlüğü de araç filosuna 61 yeni hizmet aracı ekledi. BUSKİ’nin Acemler’deki makine parkında yeni alınan araçların hizmete açılması için düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmette zaman kaybı yaşanmaması için 10 ayrı bölgedeki şantiyelerin sürekli yeni iş makineleri ile donatıldığını vurguladı.

Büyükşehir’in gücüne güç katıyoruz
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 ilçede 1070 mahallede kesintisiz hizmet verdiklerini belirterek, yeni alınan yaklaşık 11 milyon TL’lik 61 yeni iş makinesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin gücüne güç kattıklarını söyledi. BUSKİ’nin her bölgeye sağlıklı içme suyu ulaştırılması, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları döşenmesi, sahillerin temizlenmesi için arıtma tesisleri kurulması yanında su havzalarının korunmasından arıtma tesislerinde biriken çamurun yakılmasını sağlayacak tesisleri kurmaya kadar geniş bir alanda hizmet ürettiğini dile getiren Başkan Altepe, “Arıtma tesislerindeki çamurların en modern şekilde bertaraf edilmesi ve buradan çıkan enerji ile elektrik üretilmesi konusundaki tesisleri de Bursa’da yapıyoruz. Bursa artık metro, tramvay ve uçak üretmenin yanında son teknoloji çamur yakma tesislerini de üretiyor. Bir taraftan çamur yok edilirken, diğer taraftan 2,5 megavat elektrik üretmiş olacağız. Bu tesislerin de çok yakında ihracatını yapmış olacağız. Bizim artık dışardan almayı bırakıp, dışarıya satmamız lazım. Sadece 60 vagon ve 12 tramvayın Bursa’da üretilmesi ile 440 milyon TL kar sağladık. Bu iki stadyum parası demek. Bu kadar Bursa’daki diğer yatırımlar için kasada kalmış oldu. Bugün yeni hizmete giren araçlarımızla da gücümüze güç katmış oluyoruz. Bursa’mız için hayırlı olsun” diye konuştu.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da Büyükşehir Belediyesi’nin gösterdiği hedef doğrultusunda özellikle yeni bağlanan 10 ilçedeki altyapı çalışmalarına hız verdiklerini, bugün hizmete alınan araçların en az iki katının da sahada faaliyet içinde olduğunu vurguladı.Başkan Altepe kurdele keserek hizmete aldığı araçları yakından incelemeyi de ihmal etmedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181