BUSKİ içme suyu havzalarında kuş uçurtmuyor!
İçme Suyu Havza Yönetmeliği’nin de yürürlüğe girmesiyle içme suyu havzalarında alınacak tedbirlerin hukuki altyapıya kavuştuğunu belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, havza temizliğinin sürekliliği noktasında, yetki sınırları içerisinde en etkin mücadeleyi sergileyeceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla “yaşanılmasından mutluluk duyulan sağlıklı şehir Bursa” hedefinde üzerlerine düşen görevleri yerine getirmenin kararlılığında olduklarını vurgulayan ÇETİNAVCI, “Sağlıklı ve nitelikli içme suyu teminiyle birlikte içme suyu havzalarının da temizliği noktasında büyük gayret sarf ediyoruz. Hatırlanacağı üzere, Bursa’nın içme suyunun temin edildiği Doğancı ve Nilüfer içme suyu havzalarında gerçekleştirilen bilimsel ölçüm ve tetkikler, Bursa’nın dünyanın en temiz ve sağlıklı sularından birini tükettiği gerçeğini de kanıtlamıştı. İçme suyu havzalarımızın etrafında yapılaşmanın olmaması, havzaların temiz kalmasını sağlayan en önemli etken. Havzaların önümüzdeki süreçte de temiz kalmasının temel koşulu bölgede yapılaşmaya izin verilmemesinden geçiyor. Biz bu konuda yasaların verdiği yetki ve Büyükşehir Belediyemizin yol göstericiliğiyle bu alandaki mücadeleye de hazırız. BUSKİ olarak, temizliği bilimsel raporlarla da kanıtlanan Türkiye’nin en temiz içme suyu havzasını korumanın kararlılığındayız. Bu, bizim için bir görev olmasının yanında, yaşadığımız şehri torunlarımızdan ödünç aldığımız anlayışının da vicdani sorumluluğudur.” diye konuştu.

BUSKİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181