Büyükorhan'da projeler tamamlandı sıra uygulamada!
Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş'ın kaleme aldığı yazısı şu şekilde;

Orhan-ı Kebir diğer adıyla Büyükorhan, Bursa'nın gözden ırak gönülden ırak kalmış doğa harikası ve her şeyden önce kendi özünü kaybetmemiş bir İlçesi. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde göreve geldiğimizde ilk düşüncemiz bu güzel ilçemizi nasıl daha iyi bir şekilde yaşanabilir hale getirmeyi, eksiklerini ne şekilde tamamlamayı hedefleyerek çalışmalarımıza başladık. İlçemizin eksikliklerini tespit ederek yola koyulduk.


Neydi İlçemizin en büyük sorunu, eksiği göç. Göç sadece Büyükorhanımızın değil diğer dağ yöresi ilçelerimizin de sorunu. Biz bu göçü nasıl önleyebiliriz, bunun önüne nasıl geçeriz diye çalışmaya başladık. Öncelikle İlçemizde sulu tarıma dayalı projeler ürettik. Neydi bu projeler. İlçemize 4 kilometre mesafede bulunan Cuma Barajından topraklarımızı sulayalım dedik ve DSİ nezdinde girişimlere başlayarak Cuma Barajı sol sahil sulama projesini hayata geçirdik. Durhasan. Aktaş ve Erecek göletleri inşa edildi ve bu göletler tamamlandı bu yıldan itibaren bu göletlerden bu köylerde yaşayan vatandaşlarımız istifade edecek. Bunun yanında yine ilçe merkezine hitaben Kocadere içme suyu ve sulama göleti projesi tamamlanarak ihaleye çıkıldı. 12 köye hitap edecek Gedikler Göleti Projesi tamamlandı. BUSKİ tarafından yapılacak olan İsmetiye-Hemşeriler-Sarnıç-Zaferiye-Danaçalı ve Demirler sulama göletleri de yapılacak projeler arasında. Baktığımızda bu projeler tamamlandığında İlçemizin dört bir yanı sulu tarıma geçerek vatandaşlarımız ekonomik olarak bir rahatlama içerisine girecekler. Birde yol sorunumuz var. Biliyorsunuz iki yıl önce Bursa-Doğancı Barajı arasında bir yol çalışmasına başlandı ancak bu yolda bir takım aksamalar meydana geldi ve başlanan projeden tam verim alınamadı. Karayolları tarafından burada yeni bir proje üretildi. Bu proje ile Bursa-Doğancı Barajı arası yapılacak tünel ile aşılacak. Yine Kapıkaya bölgesinde de tünel projesi uygulanarak bu bölgedeki yol surunu da aşılacak. Orhaneli ile İlçemiz arasında Demirciköy arasında bulunan yolunda ihalesi yapılarak çalışmalar devam etmekte. Yapılacak olan bu yol çalışmaları tamamlandığında İlçemiz Bursa'ya daha da yakın olacak. Bursa Büyükşehir Belediyemiz ile doğa turizmini canlandırmak için ortak çalıştığımız projelerimiz var. Düğüncüler Mahallemizde bulunan termal suyu. Bayındır, Kuşlar ve Karalar Mahallelerinde bulunan mağaralar. Derecik Bazilikası. Maşatlı, Belpınar, Görecik Yaylası ve Yassılan Yaylalarında yapılacak tesisler. Tüm bu projeler tamamlandığında İlçemiz doğa turizminin merkezi olacak. Göç olayı tersine dönecek.

İlçemizin yine eksikleri arasında bulunan TOKİ konutları, yeni bir futbol sahası. Küçük Sanayi Sitesi. Devlet Hastanesi. Hükümet Konağı yapımı için Belediyemiz tarafından yer temini yapılarak ilçemize kazandırılacak. Birde sosyal belediye anlayışı çerçevesinde ilçemizde her kesime hitap edebilecek şekilde sosyal tesisler yapılacak. Bu sosyal tesislerden yaşlılarımız, gençlerimiz, bayanlarımız her kesim faydalanabilecek. Yapacağımız, yaptığımız her çalışma her proje Büyükorhan için. Bizim tek hedefimiz ve gayemiz ilçemizi daha iyi bir yaşanabilir hale getirmek. Ben projelerimize destek olan ve bize her daim destek olan başta Büyükşehir Belediyemize ve ilaili Bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum.

Hürriyet Bursa Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181