Büyükşehir Belediyesi Bursa'ya estetik bir görünüm kazandırıyor!
Bursa’ya gelen yerli ve yabancı tüm turistleri kentteki ilk durağı olan Ulucami ve tarihi Büyükşehir Belediye Binası arasındaki Orhangazi Parkı, Büyükşehir Belediyesi tarafından daha estetik bir görünüm kazanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşların rahatlıkla oturup dinlenebileceği alanlardan engelli giriş çıkışına kadar her türlü detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü belirterek, Orhangazi Parkı’nın yeni düzenlemenin ardından Bursa’ya ayrı bir değer katacağını söyledi.

Bursa’da yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik kentsel tasarım projesi uygulama alanlarına Orhangazi Parkı’nı da ekleyen Büyükşehir Belediyesi, adeta Bursa’nın vitrini olan parkı sil baştan yeniliyor. Yıllardır yenilenmesi gündemde olan ancak yaya yoğunluğunun fazla olması nedeniyle sürekli ertelenen bir çalışma olan Orhangazi Parkı yenileme çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi tarafından başladı. Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk durağı olan Ulucami ile tarihi belediye binası arasındaki alanda altyapı tamamen yenilendi. Zemin kaplamasından havuzun yeniden düzenlenmesine, oturma alanlarından engelli giriş çıkışlarına kadar tüm alan estetik bir görüntüyle buluşuyor.

Çirkin görüntüler ortadan kalkıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi Parkı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Orhangazi Parkı’nın yenilenmesine yönelik çalışmaların yıllardır gündemde olduğunu ancak yoğunluk nedeniyle biraz ötelendiğini ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’nın bir kalite kenti olması yolundaki çalışmalarımız hızla sürüyor. İstiyoruz ki şehrimizde çirkin görüntüler olmasın. Kentsel tasarım projeleriyle kentimizin yaşam kalitesi yükselsin. Bu amaç doğrultusunda Orhangazi Parkı’ndaki çalışmalara başladık. Bu çalışma ile meydanın altyapısı tamamen yenilenmiş oldu. Halkımızın kaliteli vakit geçireceği oturma yerleri, engelli vatandaşların kolaylıkla girip çıkabileceği alanlar başta olmak üzere en kaliteli malzeme ve en kaliteli uygulamalar gerçekleştiriliyor. Havuz da yeniden dizayn ediliyor. İnşallah bayram alışverişi başlamadan önce toparlamış olacağız. Bu çalışma çarşı ve hanlar bölgesine büyük değer katacak. Sadece esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan biraz daha sabır diliyoruz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181