Büyükşehir'den Balat'a bağlantı köprüsü!
Mudanya Kavşağı’ndaki düğümleri bir bir çözen Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Yolu üzerindeki önemli noktalardan biri olan Balat’a girişi kolaylaştıracak yeni bağlantı köprüsüyle trafiğe nefes aldıracak.

Bursa’da yapılan yatırımlarla ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan noktalarda yenileme çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Mudanya Yolu Geçit Kavşağı üzerinde Balat girişinde yapılacak çalışmalar için bölgede incelemelerde bulundu.

Bursa İzmir Yolu ile Mudanya Yolu’nun kesişim noktasında bulunan ve kentin ihtiyacını karşılamakta zorlanan Mudanya Kavşağı’nın Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü işbirliğinde yenileneceğini hatırlatan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.

Özellikle kent içi ulaşımda sıkıntı oluşturacak ve yoğun noktalardaki sorunları çözdüklerini anlatan Başkan Altepe, “Bu sorunlardan biri de özellikle kentin sahil bağlantısında olan Mudanya Yolu’nda yaşanıyordu. Mudanya Yolu’nda ana kavşaklar yapılmıştı. Emek Kavşağı ve Bademli Kavşağı yapıldıktan sonra da trafik akışında büyük sıkıntı olan bu Geçit ve Balat bölgesinde direk geçişler sağlanmıştı. Bu şekliyle Mudanya’ya gidiş rahatlatılmıştı” dedi.

“Balat’ın sorunu çözülüyor”

Başkan Altepe, bu bağlantılardan ve direk geçişten sonra özellikle Balat bölgesinde vatandaşların sıkıntıya girdiğine değinerek, “Bölgenin merkezine rahatlıkla giriş çıkış yapılan kavşak kapatılmıştı. Bu sıkıntıyı bir an önce çözmek için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı başlattık. Bu konuda gayet pratik bir adımla Balat bölgesinde sorunu çözmüş oluyoruz. Mevcut kapatılan Balat girişinin 200 metre gerisinde otoyol bağlantı yolu var. Bu yol, Balat ve Emek bölgesi arasında bağlantıyı sağlıyor. Bizler de bu bağlantı yolunu kullanarak Bursa’dan gelen vatandaşların bağlantı yolu köprüsüne çıkıp devamında karşıya geçerek Balat’a girişini sağlıyoruz. Dönüşü de aynı şekilde, Balat bölgesindeki vatandaşlarımız aynı yolu kullanarak Mudanya dönüşünden sağlamış oluyorlar. Bu şekliyle mevcut yan bağlantı yolu köprüsü kullanılarak Emek Köprüsü ile Bademli Köprüsü arasında yeni Balat Bağlantı Köprüsü oluşturuluyor” diye konuştu.

“Çalışmalara başlıyoruz”

Başkan Altepe, Karayolları ile Ankara’da yapılan görüşmenin ardından konunun kabul edilip onaylandığını söyleyerek, “Artık imalatlara Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak başlıyoruz ve kısa zamanda da bitireceğiz. Balat bölgesinin sorunu da bu şekilde çözülmüş olacak. Vatandaşlar Balat’a girmek için artık Bademli Kavşağı’na veya Mudanya Yolu için de Emek Kavşağı’na gitmek zorunda kalmayacaklar” şeklinde konuştu.

Yeni bir kavşak kazandırılmasıyla Balat bölgesindeki sorunun çözüleceğini ifade eden Başkan Altepe, “Şu anda Karayolları ile hemen protokol yapıp çalışmalara başlayacağız. Buradaki imalatlara Büyükşehir Belediyesi olarak hemen kendi imkanlarımızla başlıyoruz. Önümüzdeki 2 ay içinde, yani okullar açılmadan Balat girişindeki sorun çözülmüş olacak, Balat bağlantı giriş yolu tamamlanacak. Arkasından da dönüş kulpu imalatı da gerçekleştirilecek. Artık halkımız bu bölgede rahat bir nefes alacak. Bu yeni kavşakla birlikte vatandaşlarımız hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edecekler” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Emek ve Bademli köprülerinin ortasındaki yeni köprüyle Emek ve Bademli köprülerinin yükünün azalacağını da sözlerine ekledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181