Büyükşehir'den Fidyekızık Meydanı'na modern düzenleme!
Bursa’nın 7 ‘Kızık’ yerleşim yerinden biri olan Fidyekızık’ın meydanı, Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı düzenleme çalışmalarıyla sil baştan yenileniyor. Bursa’nın daha yaşanabilir hal alması için 17 ilçenin tamamında kentsel tasarım çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu amaçla yapılan yatırımlar kapsamında değerlendirilen Fidyekızık Meydanı’nın alışveriş mekanları, sosyal tesisleri, otoparkı ve işlevsel donatı alanlarıyla çok yakında Yıldırım’ın modern yüzü olacağını söyledi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve AK Parti İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı’yla birlikte Fidyekızık Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uzun yıllar beklenen bir yatırımın daha Büyükşehir’le birlikte hayata geçeceğini vurguladı. İçerisinde yıpranmış köy kahvehanelerinin bulunduğu meydanı sil baştan yenileme çalışmalarının başladığını belirten Başkan Altepe, “Yaklaşık 1.5 dönümlük alanda çalışma yürütüyoruz. Yerin altındaki otoparkı, yeni kahvehaneleri, cami çevresiyle birlikte Yıldırım’a, bölgeye değer katacak” dedi. Meydanın en kısa sürede düzenlenerek hizmete alınacağı müjdesini veren Başkan Altepe, “Tamamlandığında, uzun yılların beklentisi güzel bir yatırım daha kendisini bulacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, Yıldırımlıların hayat standardını yükseltecek hizmetlerin her geçen gün Büyükşehir’le birlikte hayata geçtiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Fidyekızık’a kazandırılacak meydanın mahallenin ticaret ve sosyal hayatını güçlendirecek nitelikte olduğunu kaydeden Edebali, “Kadim medeniyetimizde de mahalle kültürü vardı. Şimdi biz o mahalle fonksiyonunu Büyükşehir’le birlikte ticari mekanlarla, sosyo-kültürel alanlarla zenginleştiriyoruz. Başlatılan çalışma 7 ‘Kızık’ mahallemizden biri olan Fidyekızık’a büyük değer katacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181