Büyükşehir'den Kumsaz'a sosyal tesis!
Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa’nın değerlerini koruma çalışmaları kapsamında, vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu tatil imkânı sağlamak amacıyla yeniden düzenlenen Kumsaz Halk Plajı ile bölgeye kazandırılan Kumsaz Sosyal Tesisi, vatandaşların yoğun katılım sağladığı törenle hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla gerçek anlamda bir sahil beldesi kimliğine bürünen Kumsaz, Kumsaz Sosyal Tesisi ve halk plajıyla vatandaşlara artık daha kaliteli ve konforlu tatil imkanı sunuyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik’in Gençali Mahallesi’nde bulunan Kumsaz Sosyal Tesisi ve Halk Plajı’nın açılış töreninde, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın sahillerine değer katan çalışmalarını anlattı. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın 115 kilometreyi bulan deniz sahilleri ve göl sahilleriyle yaklaşık 300 kilometrelik tüm sahillerinin turizme kazandırılması amacıyla çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Başkan Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde hem plajlarda hem deniz yüzeyinde yapılan temizlik ve bakım çalışmalarını da anlattığı açıklamasında, “Bursa’mızın sahillerinde Büyükşehir Belediyesi olarak temizlik çalışmalarından planlama ve düzenleme çalışmalarına, cankurtaran hizmetlerinden soyunma ve duş kabinlerine kadar gereken hizmeti vatandaşlarımıza veriyoruz. Yyaptığımız çalışmalarla Bursa’nın diğer değerleri gibi sahil değeri de öne çıktı. Şu anda 65 kişilik bir ekiple sahillerimizde aktif olarak bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kıyı ve plajlarda devamlı temizlik yapıyoruz. Sosyal alanlar ile de sahillerdeki ihtiyacı en nitelikli şekilde karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Bursa’nın değerlerine sahip çıkıyoruz”
Başkan Altepe, “Bursa’nın değerlerine sahip çıkmak için çalışıyoruz. Gerçek anlamda şehrin her köşesinin kaliteli bir kent olması için çalışıyoruz. Kumsaz’a ne yapsak az, çalışmalarımızın devamı da gelecek. Kumsaz Sosyal Tesisi ile Halk Plajı çalışmaları kapsamında; 6 ahşap gölgelik, 8 wc, duş, soyunma ünitesi, 2 voleybol sahası, 2 otopark, 2 büfe, etkinlik alanı, 2 cankurtaran iskelesi, 205 araç stoperi, 1 kapalı alan kafe, 2 bahçe kafe, 2 hangar binası, 1220 metre yürüyüş yolu yapıldı, 1500 metre tel çit, 5000 metrekare taban tuğlası, 4500 metre beton bordur ile 44 aydınlatma direği çalışmaları gerçekleştirildi” dedi.

Başkan Altepe, Kumsaz Halk Plajı ve sosyal tesislerin toplamda 3,3 milyon TL’ye mal olduğunu ifade ederek Büyükşehir Belediyesi’nin Kumsaz’da da vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla Bursa’nın tüm ilçelerinin daha da değer kazandığını ifade ederek, çalışmalarından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Gençali Mahalle Muhtarı Mürüvvet Günay da bölgedeki ihtiyaçları anlattığı konuşmasında, dertlerine hizmetleriyle derman olan Başkan Altepe’ye teşekkür edip plaket takdim etti. 

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ilçe belediye başkanları ve Kumsazlı vatandaşlarla birlikte kurdele keserek Kumsaz Sosyal Tesisi ve Halk Plajı’nın açılışını gerçekleştirdi. Kumsaz’daki büyük değişimi memnuniyetle karşılayan bölge halkı ise yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181