Büyükşehir'den Orhaneli'ne spor tesisi!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli’nin Çöreler Mahallesi’ne Avrupai bir spor sahası kazandırıyor. Mahalle Muhtarı yapılacak tesise Başkan Altepe’nin ismini vermek isterken, bu yatırımların belediye bütçesi ile yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Biz görevde olduğumuz sürece ismimiz hiçbir yere konulmayacak” dedi. Ancak gelişmiş Avrupa şehirlerinde bulunan bir spor tesisini Çöreler’e kazandıracaklarını belirten Başkan Altepe, “İşte Bütünşehir’in farkı bu. Bu bölgenin gelişmesi, kalkınması için Büyükşehir’in tüm imkanlarını seferber ediyoruz” diye konuştu.

Bursa’yı spor da marka kent haline getirmek amacıyla kentin her köşesini spor tesisleri ile donatan Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir uygulaması ile merkeze yeni dahil olan 10 ilçede de spor yatırımlarına hız verdi. Henüz bütünşehir uygulaması gündemde bile yokken Orhaneli’ye FİFA standartlarında bir futbol sahası kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çöreler Mahallesi’ne Avrupai bir suni çim saha kazandırıyor. Bölge gençlerin daha sağlıklı ortamda spor yapmaları amacıyla projelendiren Çöreler futbol sahasının temeli Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun katıldığı törenle atıldı. Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığa alarak mahalleye kazandırdığı arazi üzerine şimdi de Büyükşehir Belediyesi tarafından modern bir futbol sahası yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Çöreler Mahalle Muhtarı Turan Argın, “Başkanım parke taş nedir bilmezdik, sizin sayenizde öğrendik. Şimdi futbol sahası yapıyorsunuz. Eğer izniniz olursa bu sahası sizin isminizi vermek istiyoruz” dedi.

Hizmet bizim işimiz

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de törende yaptığı konuşmada Muhtar Argın’ın isim konusundaki önerisine yanıt verdi. Bu yatırımların belediye ve kurumlar bütçesi ile yapıldığının altını çizen Başkan Altepe, “Bunlar bizim görevimiz. Biz görevde olduğumuz sürece bizim ismimiz hiçbir yere konulmayacak. Biz ne zaman bu görevlerden ayrılırız, bizden sonra gelenler koyabilirler. Biz kendi ismimizi koyarak tesis yapamayız. O zaman yanlış olur. Koyduğumuz isimler, Bursa’nın önde gelen isimleri. Bu millete, kültürümüze, ülkemize hizmet etmiş olan, eserler bırakmış olan isimler olacak. Bizim kültürümüzde bu var. Bizim işimiz eserler bırakmak” dedi.

Muhtar Argın’ın mahalleye bir de havuz yapılması talebini de değerlendiren Başkan Altepe, “Havuzu buraya yaparsak 2 ay kullanılır. Orhaneli merkezinde hastaneye termal su çekeceğiz. Oraya havuz yaparsak 12 ay kullanılır. Hem Çöreler hem de Orhaneli kullanır” diye konuştu.
Başkan Altepe kısa sürede tamamlamayı amaçladıkları spor tesislerinin bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Gece gündüz çalışıyoruz

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da ilçenin 61 mahallesinin da kalkınması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Göçü durmak, tersine göçü başarmak, bölge halkına daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sunmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Tatlıoğlu, “Onun için seçimden seçime değil de fırsat buldukça buralara geliyoruz. Yaptığımız işler ne durumda ve daha fazla nasıl hizmet götürebilir diye bakıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız da A Takımı ile karar verici kadrosuyla Orhaneli de mahalle mahalle geziyor. Kimse bir şey istemekten çekinmesin. Çünkü bizim mazeretim yok. Hem iktidarız, hem belediyedeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da Çöreler’e kazandırılacak bu tesis için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Altepe, konuşmaların ardından eline kaynağı alarak, tesisin tel örgülerine kaynak yaparak, çalışmaları sembolik olarak başlatmış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181