Büyükşehir Eşkel sahillerini temizliyor!
Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarma yönündeki yatırımlarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Esence’ye bağlı Eşkel sahillerinde gerçekleştirdiği çalışmaları tamamlayarak bölgeyi modern bir tatil merkezi haline çevirdi. Bambaşka bir hal alan kıyı bandında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, onayda olan projelerin de dahil olmasıyla birlikte Esence sahillerinin gelecek sene güney bölgelerini aratmayacağını söyledi.

Bursa’nın en fazla sofralık zeytin üretiminin yapıldığı Esence’de sulama suyu ihtiyacını karşılayarak üreticinin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar hep ihmal edilen Esence sahillerini de gerçekleştirdiği sonuç odaklı dokunuşlarla özlenen güzelliğine kavuşturdu. Bursalıların Eşkel olarak bildiği Esence sahilleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından A’dan Z’ye yenilenerek tatilcilerin hizmetine sunuldu. Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, kıyı boyunca soyunma ve duş kabinleri konularak sahil kumları revize edildi. Yumuşak zemine kavuşan sahil bandı ışıklandırılarak, denizi kullanmayacak ziyaretçiler için yürüyüş parkuru oluşturuldu.

Yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 300 kilometre uzunluğa sahip kıyı şeridinde yaşanan sıkıntıları gidermek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Esence’nin de bu bölgelerden biri olduğunu, Eşkel sahillerinden büyük şikayet aldıklarını vurgulayan Başkan Altepe, deniz kirliliği, sahillerin düzensizliği ve alt yapı konusunun vatandaşları canından bezdirdiğini ifade etti. Yapılan müdahalelerle tüm bu sıkıntıların tarihe karıştığını belirten Başkan Altepe, vatandaşların Esence’de denizden gönül rahatlığıyla istifade etmesi için gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade etti. Soyunma odalarından duş kabinlerine, oturma gruplarından sahil kumlarının düzenlenmesine, alt yapı çalışmalarından tretuvar döşemesine kadar gerekli tüm işlemlerin Eşkel sahilleri için uygulandığını söyleyen Başkan Altepe, “Yaklaşık 1.5 kilometre boyunca 1.5 milyon TL’lik yatırım yaptık. Alan aydınlatmaları ve sonuç odaklı dokunuşlarla burası bambaşka bir hal aldı. Önümüzdeki sene onaydan geçen projelerin de devreye girmesiyle birlikte inşallah bölgede yaşanan değişim ve gelişim devam edecek” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181