Büyükşehir Gürsuspor tesislerini sil baştan yeniliyor!
Bursa’da spora sağladığı desteklerle takımlarda başarı çıtasının her geçen artmasına neden olan Büyükşehir Belediyesi, Bölgesel Amatör Lig’e (BAL Ligi) yükselen Gürsuspor’un tesislerini 2 milyon TL’lik harcamayla sil baştan yeniliyor. Gürsuspor tesislerini yenileyerek BAL Ligi’ne yükselen Gürsuspor’u ödüllendirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, amatör spora olan desteğin süreceğini söyledi.

Başkan Altepe, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile birlikte Gürsuspor Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın sporda Avrupa standartlarını yakaladığını ifade etti. Bursaspor’un yanı sıra amatör spor takımlarını her branşta desteklediklerini söyleyen Başkan Altepe, şu ana kadar 230’un üzerinde tesisi sporcu ve sporcu adaylarıyla buluşturduklarını hatırlattı. Tüm ilçelerde spor alt yapısının geliştirilmesi konusunda büyük gayret sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Bir yandan Bursaspor’a sahip çıkarken diğer yandan tüm amatör sporumuzu destekleyici çalışmaları sürdürüyoruz. Özellikle tesis konusunda bu dönem büyük bir atılım oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak neredeyse her mahalleye yürüme mesafesinde tesis kazandırdık. Gerçek anlamda spor kenti olma yolunda hızla ilerliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Avrupa’nın en gelişmiş kentleri seviyesine ulaştık” dedi.

Başkan Altepe, amatör spora verilen destekler kapsamında Gürsuspor’un da yer aldığını vurguladı. Gürsuspor’un çıktığı müsabakalarda başarı göstererek BAL Ligi’ne yükseldiğini kaydeden Başkan Altepe, bu başarının ödülsüz kalmadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak alınan sonuçların hemen ardından harekete geçtiklerini, Gürsuspor’un yetersiz kalan tesislerini 2 milyon TL’lik yatırımla yenileme ve kapasitesini artırma kararı aldıklarını belirten Başkan Altepe, şu anda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Gürsuspor’un Gürsu’nun en önemli değeri olduğunu ve Bursa’yı BAL Ligi’nde temsil ettiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyemiz Gürsuspor Stadyumu’nu komple ele aldı. Buradaki eksikliklerin giderilmesi, saha çevresinin düzenlenmesi, çevre çitlerin yapılması, tribünlerin inşa edilmesi çalışmaları sürecek. İnşallah gerçek anlamda bir stadyuma dönecek. Soyunma odaları, diğer sosyal alanları ve çevresiyle birlikte ilçeye yakışacak. Gürsumuza, amatör sporumuza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Başkan Altepe’ye inceleme gezisinde eşlik eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise yaptığı açıklamada, yapılan yatırım nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Gürsuspor’un tarihinde ilk kez BAL Ligi’ne çıktığını kaydeden Işık, “Alınan başarıda Recep başkanımızın çok büyük emeği var. BAL Ligi nedeniyle tesislerin düzenlenmesi gerekiyordu. Saha yüzeyi ile tribünlerin, tesislerin yenilenmesi çalışmaları başlatıldı. İnşallah en kısa zamanda hizmete alınacak” şeklinde konuştu.


Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181