Büyükşehir Kayhan’ı restore ediyor!
Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Kentin ziynetleri olan ecdat yadigarı eserleri, özgün restorasyonlarla geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kayhan’daki sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.
Bursa Büyüşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kayhan’da restorasyonu yapılan binalarda incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı incelemede, Bursa’da tarihi yapılara değer verildiğini söyleyen Başkan Altepe, “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yerini alan Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi ve kültürel mirasımıza her alanda sahip çıkıyoruz. Anıtsal tüm yapıları elden geçiriyoruz. Bursa, tüm semtleriyle artık, yaşayan bir tarih şehri, bir müzekent” dedi.

“Harabe haldeydi, özgün kimliğine kavuştu”
Başkan Altepe, Bursa’da tarihi değerleri restore ederken aynı zamanda şehrin farklı noktalarındaki yapıları da gün yüzüne çıkardıklarını belirterek, “Vatandaşlara ait olan sivil mimarlık örneği yapılar da önemli. Uzun yılların yıpranmasıyla, artık bulundukları bölgeye sıkıntı oluşturan binalarla ilgili çözümler üretmeye gayret ediyoruz. Onlardan bir tanesi de Kayhan’da Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan yapıydı. Daha önce altında bir fırının bulundugu bu yapı, son zamanlarda harabe görünümündeydi ve komple restorasyonunun yapılması gerekiyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili çalışmaları başlattık, mülkiyetini çözdükten sonra da binanın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları yapıldı. Bina, ilk günkü orijinal haliyle ortaya çıktı” diye konuştu.

Başkan Altepe, Cumhuriyet’in ilk dönemi yapısı olan 2 adet binanın, çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Kayhan bölgesinin sosyal yapısına uygun olarak, yeme içme mekanı şeklinde, işlevlendirileceğini vurguladı. Yapının, bölgeye değer katan güzel bir eser haline geleceğini kaydeden Başkan Altepe, “Bursa’da yapılan çalışmalarla hem tarihimiz yaşıyor, hem de şehrimize değer katıyoruz” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181