Büyükşehir tarafından Kumsaz plajı yenilendi!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sahil düzenleme çalışmaları ile gerçek anlamda bir sahil beldesi kimliğine bürünen Kumsaz, bu yaz vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu tatil imkanı sunacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, oturma alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, kafeteryaları, gölgelikler ve duş alanları ile Kumsaz bölgesinde yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmalarla güzel bir plaj oluştuğunu söyledi.

Bursa’nın turizmden aldığı payın artırılması hedefiyle kentin sahip olduğu tarihi ve doğal değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, 115 kilometreyi bulan deniz sahillerinin yaz turizmine kazandırılması hedefiyle çalışmalara hız verdi. Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde hem plajlarda hem deniz yüzeyinde temizlik, eskiyen iskelelerin onarılması, sahil kesiminde yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları oluşturulması gibi her alanda yoğun çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Kumsaz sahillerinde de dönüşümü büyük ölçüde tamamladı. Özellikle hafta sonları günübirlik tatilcilerin akınına uğrayan Kumsaz’da sahile soyunma kabinleri ve duşlar yerleştirildi. Kumsaz’ı Bursa’nın en ayrıcalıklı plajlarından biri haline getirmek amacıyla hazırlanan ve içinde kafeteryalar, kum alanda yürüyüş bantları, bisiklet yolları, oturma alanları ve gölgeliklerin de bulunduğu proje ile bölgenin çehresi değişmeye başladı.

Kumsaz sahillerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Narlı’dan Karacabey Kurşunlu’ya kadar 115 kilometrelik sahil şeridinin tümüyle elden geçirildiğini söyledi. Tüm sahillerin oya gibi işlendiğini dile getiren Başkan Altepe, “Halkımızın plajlardan, denizlerden iyi şekilde yararlanabilmesi, tatilini en güzel şekilde geçirmesi için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Kumsaz’da da 10’larca yıldır bölge halkının büyük bir beklentisi var. Bu çalışmaları yapmak da bize nasip oldu. Bölgeye kazandırdığımız kafeteryalardan birinin kapalı alanı 500 metrekareyi buluyor. Bu yaz Kumsaz’a gelenler bambaşka bir tablo ile karşılaşacak. Oturma alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, kafeteryaları, gölgelikler ve duş alanları ile Kumsaz bölgesinde yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda yaptığımız çalışmalarla güzel bir plaj oluşturduk” dedi.

Kumsaz’daki büyük değişimi memnuniyetle karşılayan bölge halkı ise yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181