Büyükşehir Yunuseli'nin çehresini değiştiriyor!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yunuseli kanalındaki dere ıslah çalışmalarının ardından derenin her iki yanında yapılan karayolu, bisiklet ve yürüyüş yolları ile rekreasyon düzenlemeleriyle Yunuseli’nin çehresini tamamen değiştiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kanalın her iki yanındaki yol düzenleme, çevre düzenleme köprü imalatları ve dere ıslahıyla birlikte bölgeye yaklaşık 35 milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyledi.

Bursa’yı ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla kent merkezinde yeni ana arter oluşturma çalışmalarından, ilçelerdeki arazi yollarına kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiğe nefes aldıracak önemli bir ulaşım projesini daha tamamlama aşamasına geldi. Yeni yerleşim bölgelerinden biri olması nedeniyle trafik yününün her geçen gün arttığı Yunuseli’de, Yunuseli kanalı yanındaki mevcut yolun ihtiyacı karşılamaması üzerine kanalın her iki yanına yeni yol kazandırılıyor. Dere kenarındaki yükselti, yol seviyesine indirilirken, asfaltlama çalışmalarına başlandı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yunuseli’ye geliş gidiş çift şeritli yol kazandırılırken, derenin doğu tarafına da çift şeritli bir yol kazandırılmış olacak.

35 milyon TL’lik yatırım
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli kanalının batı yakasında yeni açılan yolda incelemelerde bulundu. Yunuseli yolunun hem Yalova yolu hem de Mudanya yoluna bağlantıyı sağlayan önemli bir arter olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Ulaşılabilir, çağdaş kent hedefimiz doğrultusunda yıllardır bekleyen projeleri bir bir gerçekleştiriyoruz. Yunuseli kanalında dere ıslahını tamamlandık ve her iki yandaki yolların ve rekreasyon alanlarının yapımı devam ediyor. Yunuseli yolu gidiş geliş çift şerit olarak dizayn ediliyor. Derenin doğu tarafı da çift gidiş geliş olacak şekilde toplam 13,5 kilometre yeni yol kazandırmış oluyoruz. Araç yollarının yanı sıra 4,5 kilometre boyunca bisiklet ve yürüyüş yolları oluşturuyoruz. Sadece yol yapımı için 20 milyon TL’lik yatırım yaptık. Yeni köprüler, dere ıslahı ve rekreasyon alanlarıyla birlikte bölgeye 35 milyon TL’lik yatırım yapmış olacağız” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181