"Daha temiz bir Osmangazi için çalışıyoruz"
138 temizlik aracı ve bin 71 temizlik personeli ile Osmangazi’nin temizlik yükünü üstlendiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın en büyük temizlik aracı filosuna sahip olduklarını söyledi.

Merkezden en uç noktalara kadar, Osmangazi’nin tamamında temizlik hizmetlerini 7 gün 24 saat sürdüren Osmangazi Belediyesi, temizlik araçları filosunu güçlendirdi. Temizlik işleri için hizmet alım yöntemiyle Yavuz Selim Er temizlik firması ile 3 yıllığına sözleşme imzalayan Osmangazi Belediyesi, ilçenin tamamını temizleyecek olan 138 aracın tanıtımını yaptı. BUTTİM bahçesinde düzenlenen temizlik araçlarının tanıtım toplantısında, yürüttükleri temizlik faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak kentsel dönüşümden tarihi mirasa sahip çıkmaya, kültür merkezleri, spor tesisleri, sağlık merkezleri ve eğitim yatırımlarımızın yanı sıra, ulaşım ve temizlik yatırımlarına kadar her alanda çalışmalar yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına cevap vermeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız arasında temizlik hizmetlerine büyük önem veriyoruz. ‘Osmangazi Daha Temiz’ sloganı ile 7 gün 24 saat temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Temizlik çalışmalarının belediyelerin asli görevi olduğunu belirten Başkan Dündar, “Bir şehre dışarıdan biri geldiğinde ilk dikkat ettiği konu, o şehrin temiz olup olmadığıdır. Biz Osmangazi’nin her zaman temiz olması için bin 71 personel ve 138 araç ile çalışıyoruz. 77 çöp kamyonu, 12 açık araç, 4 tanker, 3 konteynır yıkıma, 1 kepçe, 24 motor, 13 süpürge makinesi, 6 böcek ve 1 yıkama makinesi ile Bursa’nın en büyük temizlik aracı filosuna sahibiz. 365 gün temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. 2015 yılında 274 bin 123 ton evsel atık topladık. Yine 2015 yılında 10 bin 100 ton kaba atık toplandı. Bu çöplerin hem imhası, hem de geri dönüşümü konusunda gerekli çalışmalar yapılıyor. Çöp toplamanın yanı sıra, 13 süpürge aracımız ile de Osmangazi’nin cadde ve sokaklarının temizliğini yapıyoruz. Araçların yanı sıra elle süpürme ekiplerimiz de görev yapmaktadır. İlçemiz sınırlarında kurulan pazar yerlerinin temizliği için de özel araçlara sahibiz” diye konuştu.

Toplanan atıkların, geri dönüşüm yolu ile ekonomiye kazandırılması için de yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Ekiplerimiz 7 bin 500 ton ambalaj atığının yanı sıra, 6 bin 500 kilogram atık pil, 48 bin 270 litre atık yağ ve 13 bin 953 kilogram elektronik atık topladı. Bu rakamlar bizi Türkiye’de en çok geri dönüşüm malzemesi toplayan belediyeler arasında birinci yapıyor. Ekiplerimiz günlük 980 ton evsel atık toplarken, temizlik araçlarımız her gün ortalama 11 bin kilometre yol yapıyor. Yol süpürme araçlarımız ise günde bin kilometre yol yapıyor. Hizmet satın alma yöntemiyle bu temizlik işlerini yürütüyoruz. 2016 yılında ihaleyi alan Yavuz Selim Er temizlik firması 3 yıllığına bu ihaleyi aldı. Daha temiz bir Osmangazi için çalışıyoruz” dedi.

Başkan Dündar, törenin sonunda yol süpürme araçlarından birinin direksiyonuna geçerek aracı çalıştırdı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181