Değirmenlikızık Eski Camii çevresindeki binalar kamulaştırıldı!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Değirmenlikızık Eski Camii çevresindeki binaların kamulaştırıldığını ve çalışmalarına başlanan çevre düzenlemelerinin ardından, Değirmenlikızık Mahallesi’ne değer katacak bir hizmetin bölgeye kazandırılacağını söyledi.

Bursa’yı tüm değerleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Değirmenlikızık Eski Camii çevresinde devam eden inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Bursa’nın daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir kent olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızda, ilçe ayrımı yapmadan tüm noktalarda halkımızın beklentisi olan, semtlerimizin kalitesini artıracak, oradaki yaşam alanlarını geliştirecek kentsel tasarım projeleri, meydan ve rekreasyon alanı düzenlemelerine de hızla devam ediyoruz” dedi.

“Değirmenlikızık nefes alacak”

Başkan Altepe, mahalle camileri ve çevre düzenlemelerinin, en çok önem verdikleri çalışmalar arasında yer aldığını belirterek, “Mahalle camilerinin etrafının açılması ve çevresinde oturma alanlarının, rekreasyon alanlarının ve tasarım projelerinin yapılmasını önemsiyoruz. Bursa’nın en yoğun ilçelerinden biri olan Yıldırım’da Değirmenlikızık Mahallesi’ndeyiz. Tarihi, eski ve köklü mahallelerimizden biri olan Değirmenlikızık’ta köyün camisi, eski köy merkezinde ve sıkışık bir alandaydı. Büyükşehir Belediyesi tarafından caminin yanındaki binaların kamulaştırması yapıldı. Burası, çalışmaların ardından güzel bir meydan, cenaze namazlarının rahatlıkla kılınabileceği bir alan, abdest alma mekanları, sosyal alanlar ve cami derneği için lokalden oluşacak. Böylece Değirmenlikızık Mahallesi’ne değer katacak, insanların buluşma yeri olmasını sağlayacak ve çevreyi güzelleştirecek olan güzel bir yatırım olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, alanda kamulaştırmaların bittiğini ve inşaat çalışmalarının başladığını söyleyerek, kısa zamanda çalışmaların tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti. Değirmenlikızık Eski Camii Derneği Başkanı Hasan Bari de bölgede ihtiyaç duyulan hizmetin gerçekleştirilmesinden ve Bursa’ya hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181