Doburca Mahallesi hizmet binası ve meydana kavuştu!
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Geçen 7 yıllık hizmet süremizde, Osmangazi’de pek çok ilklere imza attık. 1989 yılında Osmangazi’ye bağlanan Doburca Mahallemiz, aradan geçen 27 yılın ardından modern bir hizmet binası, muhtarlık ve meydana kavuştu. Amacımız, Doburca gibi köylerimizin orijinal kimliğini koruyarak, yaşam kalitesini artırmak” dedi.

Konuşmasına, ülkemizde ve dünyada yaşanan terör olayların ilişkin değerlendirmelerle başlayan Başkan Mustafa Dündar, ülkemizin ve çevresinin son yıllarda adeta ateş çemberine döndüğünü söyledi. Dünyanın yeni bir şekillenmeye doğru gittiğini, terör gruplarının bölge bölge yönetimler oluşturduğunu ifade eden Dündar, “Son yıllarda Ortadoğu coğrafyasında bir kaos ortamı var. Bu kaosu en ciddi şekilde hissedip yaşayan ülkelerden birisi de Türkiye. Geçtiğimiz günlerde katıldığım Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresinde, yaşanan insanlık dramını dile getirip, çağdaş modern Avrupalı parlamenterlerin yüzlerine söyleyip sorumluluk almalarını istedik. Avrupalılarda bir vicdani rahatsızlık var ancak, ne yazık ki bu sıkıntılar bize yansımasın istiyorlar” dedi.

Ülkemizde yaşanan terör olaylarının en kısa sürede sona ermesini dileyen Başkan Dündar, “İnşallah bu süreçten ülke olarak birlik beraberlik içinde, güçlenerek çıkacağız. Ben buradan, bir kez daha terörü lanetliyorum. Kınıyorum. Bu millet 1326 da olduğu gibi, Cumhuriyetin kuruluşunda olduğu gibi ayağa kalkmış bir millettir. Bu yürüyüşünü kimse engelleyemeyecektir” diye konuştu

Yerel yönetimler olarak, asli görevlerinin vatandaşa hizmet olduğunu, yaşanan her türlü olumsuzluklara rağmen hizmetlerin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak, kentin modern ve daha yaşanabilir hale gelmesi için gece gündüz çalışıyoruz Son dönemde gerek yatırım, gerekse sosyal belediyecilik adına dolu dolu hizmetler gerçekleştiriyoruz. İnsanlarımızla iç içeyiz. Bu gün de Doburca Mahallemize yepyeni bir meydan ve hizmet binası kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. İki kat olarak projelendirilen hizmet binamızda, iki tane çok amaçlı salon, muhtarlık, mutfak ve tuvaletler bulunuyor. Çevre düzenlemesi ve meydan ile birlikte toplam 300 bin TL’lik bir kaynak kullandık” dedi.

Doburca Köyün’ün, 1989 yılında Osmangazi’ye bağlanmış bir mahalle olduğunu belirten Başkan Dündar, Bu mahallemiz, kendi orijinal yapısını koruyan, köy kimliğini kaybetmemiş bir mahallemiz. Şehrin içerisinde bir saklı bahçe gibi, Bizler, bu mahallelerimizin özelliklerini korumasını istiyoruz. 27 yıl önce Osmangazi Belediyesi’ne bağlanan Doburca, aradan geçen 27 yılın ardından modern bir hizmet binası, muhtarlık ve meydana kavuştu. Mahallemize hayırlı olsun” dedi. Yapılan hizmetin Doburca’nın değerine değer katacağını ifade eden Dündar, “Doburca gibi köy olup, daha sonra mahalleye dönüşen yerlerde geliştirdiğimiz çalışmalarda, buraların orijinal dokusunu koruyarak yaşatmak adına projeler geliştirdik. İsteğimiz, bu köylerimizin terkedilen değil, oturulup yaşanan yerler olması. İş için şehre gidip gelinen yerler olması. Doburca bunun tipik bir örneği. İnşallah yapılan bu hizmetlerle birlikte köye büyük değer katacak. Yaşam kalitesi aratacak. Hayırlı olsun” diye konuştu. Doburca Mahalle Muhtarı Ayhan Karakuş, yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti.

Açılış törenine, Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından, yapımı tamamlanan hizmet binası ve meydan törenle hizmete açıldı.

Osmangazi Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181