Elfi Akademi'nin konuğu Utku Çalışkan oldu!
Emlak danışmanlığının uzman markalarından Elfi Gayrimenkul Realty World tarafından düzenlenen ve sektör uzmanlarını buluşturan Elfi Akademi etkinliklerinin 4.'sü Sheraton Bursa'da yapıldı. Bursa'da alanında uzman emlak danışmanlarının bir araya geldiği seminerde toplumun ve müteahhidin gözünden emlak danışmanlığı algısı, emlak pazarlama yöntemleri ve dijital pazarlama gibi konulara değinildi. Emlaksayfası.com.tr'nin kurucusu ve Emlak Sayfası programının yapımcısı Utku Çalışkan'ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, ''İki kişinin bildiği sır mıdır?'' ve ''Dijital pazarlamanın altın kuralları'' başlıkları ele alındı.

Utku Çalışkan:''Her emlak danışmanı sosyal medyayı profesyonel olarak kullanmalı''
Gayrimenkul uzmanlarına bilgi, deneyim ve tecrübelerini aktaran Utku Çalışkan, günümüzde iletişim araçları arasında yaygın olarak kullanılan sosyal medyanın gayrimenkul alıcıları üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdi. Her emlak danışmanının sosyal medyayı aktif ve doğru bir biçimde kullanması gerektiğini aktaran Çalışkan, bu konuda danışmanlara tavsiyelerde bulundu. 

Sosyal mecraların önemine rakamlarla dikkat çeken Utku Çalışkan, 2015 yılının ilk üç ayında internet kullanan bireylerin yüzde 70,2'sinin online haber, gazete ya da dergi okunduğunu ve 16-74 yaş grubu kullanıcıların yüzde 87,1'i İnterneti evde kullandığını, bunun ise kullanıcıların araştırma yapmak için zaman ayırdığı anlamına geldiğini dile getirdi.

Toplum tarafından yaygın kullanılan sosyal medyanın yanı sıra dijital pazarlamacılığın da doğru kullanılması gerektiğini ifade eden Utku Çalışkan, dijital pazarlamanın altın kurallarını açıkladı. Maliyetlerinin düşük olması, çok sayıda alıcıya ulaşılabilmesi ve ölçülebilir olması gibi avantajları olan dijital pazarlama Çalışkan'a göre günümüzün pazarlama araçlarının vazgeçilmezleri arasında.

Emlak sektöründe yapılan pazarlama yanlışlarına da değinen Utku Çalışkan, bilgi paylaşımlarının da kontrollü yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Seminer Elfi Gayrimenkul Realty World Broker'ı Özkan Aydemir ve Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi'nin Utku Çalışkan'a plaket takdimi ile son buldu.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181