Gemlik Cihatlı Toplu Konut Projesi 3. etap ihalesi 1 Şubat'ta!
Gemlik Belediyesi Cihatlı Mahallesi Toplu Konut Projesi 2. Etap 208 dairenin yapım işi ihalesi yapıldı. 16 firmanın doküman aldığı ihaleye 2 firma katılarak teklif sundu. İhalede Akdemir İnşaat Sanayi Limitet Şirketi 20 Milyon 945 bin lira, Dikici Sanayi Ticaret Anonim Şirketi de 22 Milyon 152 bin lira teklif verdi. Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk, Mali Hizmetler Müdürü Emine Aksel Tümer, İnşaat mühendisi Bekir Şahingöz, İnşaat Teknikeri Yakup Bulut ve Makine Teknikeri Muhammet Baki’den oluşan ihale komisyonu, kamuya açık ihalede teklifleri basın mensupları ve firma yetkilileri önünde açtılar. İhale Komisyonu Başkanı Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk, evrakların kısa sürede incelenerek, sonucun kamuoyuna bildirileceğini söyledi. 
  
Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesi Mevkiine yapacağı 970 konutluk projenin ilk etap 158 konut 8 dükkânlı bölümünün temeli hava şartlarına bağlı olarak en kısa sürede atılacak. Türkiye’ye örnek olacak Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk etap temelinin önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 5’şar katlı, asansör ve kaloriferli modern konutların, sosyal donatı alanları, ticaret merkezi, okul, cami, bisiklet yolu ve spor kompleksleriyle destekleneceğini vurgulayarak, “Gemliklileri uygun şartlarda ev sahibi yapacağız. İlk etap inşaat çalışmalarının temelini en kısa süre içinde atacağız” dedi.
   
“İnsanlar Şehirleri, şehirler de insanları inşa eder” diye konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in kültürüne uygun, komşuluk ilişkilerini de güçlendirilecek yeni Gemlik’in temellerini atacak duruma geldiklerini vurguladı. Gemlik’te toplu konut için Belediyeye 17 bin kişinin başvurduğunu hatırlatan Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesinin hazırladığı 970 konutluk proje ile ilk etabı tamamlayacaklarını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile yeni yerleşim yerleri konusunda görüşmelerin devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bu görüşmelerin sonucunda toplu konut yapacak alanları tespit edeceğiz. Yeni Gemlik deprem riskinden uzak alanlarda inşa edilecek. Geleceğin Gemlik’i adına çalışmalarımız devam ediyor. Bu projemize Bakanlarımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu ve Veysel Eroğlu’da büyük destek veriyor.” dedi.
  
Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in ve Gemliklilerin en iyisini hak ettiğini bir kez daha anlatarak, “Onları uygun şartlarda ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Gemliklilere modern ve sıcak yuvalar, komşuluk ve sosyal ilişkilerin güçlü olduğu binalar yapmak istiyoruz. Bu nedenle zemin çok uygun olmasına rağmen, 10-12 katlı binalar yerine 5’er katlı binaları uygun gördük. Türkiye’ye örnek olacak bir proje yaptık. Yeni yerleşim bölgesi olarak Cihatlı Mahallesinde bu projeyi uygulamaya koyuyoruz. Etaplar halinde iki yıl içinde 970 konutluk proje tamamlanacak. Sağlık Ocağı, İlkokul, Ortaokul, Cami ve Spor tesislerini de Gemlik Belediyesi yapacak. İlçemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
  
970 Konutluk Projenin üçüncü etap yapım işi ihalesi ise 1 Şubat Çarşamba günü yapılacak. 

Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181