Gemlik Cihatlı toplu konut projesinde temel atıldı!
Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesine yapacağı 970 konutluk toplu konut projesi temel atma töreni büyük ilgi gördü. Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ilk etap 366 konut ve 8 dükkânlı toplu konutun temel atma töreni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un da katıldığı toplu konut temel atma töreninde Yeni Gemlik’in Cihatlı sırtlarından yükseleceği vurgulandı.

Kuran Tilaveti ile başlayan Temel atma töreninin açış konuşmasını yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 2011 yılı Mart ayında göreve geldiklerinde Gemlik Belediye kasasında sadece 42 bin lira para olduğunu anımsatarak, buna karşın 6 milyon lira borç ve bir o kadar da icra ve hacizli belediye teslim aldıklarını vurguladı. “Nereden, nereye?” diye konuşmasını sürdüren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kısa sürede ilçenin çehresini değiştirecek önemli yatırımlar yaptıklarını belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı alt yapı devriminin yanı sıra, spor tesisleri, sosyal tesisler ve tarihi evlerin restore edilmesi çalışmalarını masaya yatıran Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak da 7 Okul protokolüne katkı koyduklarını, 12 caminin projesini çizip, yapımına destek olduklarını anlattı. Refik Yılmaz, Umurbey Recep Tayyip Erdoğan stadının yanı sıra, çok sayıda spor tesisi, çocuk parkı ve yeşil alan yatırımlarında bulunduklarını ifade etti. 160 Milyon Liralık Büyük Kumla Barajına ek olarak Kumla ve Hamidiye Göletlerinin tamamlandığını, Çol Göleti ve Cihatlı Göletine de kısa sürede başlayacaklarını açıklayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 83 Milyon Liralık dev bütçeli Bölge Hastanesinin de birkaç ay içinde hizmete gireceğini müjdeledi. Çevre Bakanlığından alınan 150 dönümlük Cihatlı Mahallesindeki araziye 970 konutlu toplu konut projesi yapacaklarını belirten Refik Yılmaz, “Bugün burada ilk etap 366 konut, 8 dükkânlı toplu konut projesinin temelini atacağız. Burada yine Gemlik Belediyesi olarak Sağlık Ocağı, İlk ve Ortaokul ile camiyi de inşa edeceğiz. 32 milyon 500 bin liralık bir yatırım gerçekleştiriyoruz” dedi. İki yıl içinde bin konutun yapımını tamamlayarak, belediye meclisince belirlenecek olan hak sahiplerine teslim edileceğini açıklayan Refik Yılmaz, hak sahiplerine yönelik kıstasları bir kez daha hatırlattı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Deprem testleri ile çürük raporu almış daire sahiplerinin yanı sıra en az 5 yıl boyunca ilçede ikamet eden ve evi olmayan vatandaşlarımız öncelikli olacak. Ayrıca evi olmayan emeklilerimize de yüzde 10 oranında bir hak vereceğiz. Kentsel Dönüşümün devamlılığının sağlanması adına da bir kısmını satacağız” diye konuştu.
  
970 konutluk toplu konut projesi ile 5 bin kişilik yeni ve modern bir mahalle oluşturacaklarını anlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, proje kapsamında Okul, Sağlık Ocağı, Cami, bisiklet yolları, spor kompleksleri, çocuk parkları, yürüyüş alanları gibi sosyal donatıların da Gemlik Belediyesi tarafından yapılacağına dikkat çekti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Kaliteli ve yüksek yaşam standartlarına uygun bir Gemlik inşa ediyoruz. GEMPORT hisselerinin satışından elde edilen kaynağı yeni ve modern Gemlik’in kurulmasında kullanacağız. Gemlik halkı deprem riskinden uzak, en iyi şartlarda yaşamayı hak ediyor. Biz de bunun için çaba gösteriyoruz” dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Orman ve Su işleri Bakanlığının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile de görüşmelerin olumlu gittiğini kaydederek, 400 hektarlık orman vasfını yitirmiş makilik alanlara da toplu konut yapılacağını sözlerine ekledi. 
  
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa’nın vizyon ilçesi olan Gemlik için oldukça önemli bir projenin temelinin atıldığını vurgulayarak, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve ekibini tebrik etti. Bursa Valisi İzzettin Küçük’te Gemlik’in depremsel riskine dikkat çekerek, Çanakkale’de yaşanan depremler konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu. En büyük risk taşıyan ilçede, Gemlik Belediyesi’nin toplu konut projesinin büyük bir umut olduğunu anlatan İzzettin Küçük, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da, Gemlik’in körfezi, zeytini, limanları, sanayisi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en nadide ilçelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Gemlik Belediyesi Toplu Konut Projesinin, böylesi güzel ilçeyi tehdit eden depreme yönelik bir emniyet tedbiri olduğunu savunan Mehmet Müezzinoğlu, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığıo ile Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarımız aylardır görüşüyorlar. Gemlik’te orman vasfını yitirmiş makilik ve ormanlık araziler imara açılacaktır. Gemlik’in deprem riskine karşın bugün temelini attığımız proje örnek olacaktır” diye konuştu.

Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181