Gemlik İbn-i Sina Aile Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı!
Gemlik Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi Belde Sitesi yanında yapılan İbn-i Sina Aile Sağlık Merkezi’nin temeli düzenlenen tören ile atıldı. Yaklaşık 850 bin lira ihale bedelli Sağlık Ocağının bir yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor. İbn-i Sina Aile Sağlık Merkezi’nin temel atma töreni yoğun ilgi gördü. Ak Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın’ın yanı sıra, Kaymakam Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı’da törende hazır bulundular. Ak Parti İlçe Başkan Vekili Gökhan Günay, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli de törende yer aldılar.
  
Kuran Tilaveti ile başlayan törenlerin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 16 bin nüfuslu Cumhuriyet Mahallesine yatırımların devam ettiğini söyledi. Cumhuriyet Mahallesine iki okul ve iki caminin ardından aile sağlık merkezi de yaptıklarını anlatan Refik Yılmaz, mahallenin lise ihtiyacını da giderecekleri sözünü verdi. 90 dönümlük Eğitim Kampüsü alanında çalışmaların yapıldığını, Kuzey İmar Planlarında da ayrıca iki okul alanı daha belirlediklerini hatırlatan Refik Yılmaz, “Gemlik neye ihtiyaç duyuyorsa onu yapacağız” dedi. 6 yıl önce göreve geldiklerinde hesapları blokeli, borçlu bir belediye aldıklarını anımsatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, şimdi 1000 konutluk inşaat hamlesinin yanı sıra, okullar, camiler, sağlık ocakları yapar hale gelindiğini vurguladı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Osmaniye, Kayıkhane ve Sunğipek Camileri ile birlikte Şehit Cemal Okulu binalarını da yenileyeceklerini sözlerine ekledi. Gemlik’in deprem riskine de dikkat çeken Refik Yılmaz, “Sağlam zeminli alanlarda sağlam binalara ihtiyaç var. Resmi kurumlar, camiler, okulları yeniliyoruz. Ziraat Odası binasının temelini attık. Gemlik’in tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz. Yatırım hamlemiz devam edecek. İbn-i Sina Aile Sağlık Merkezimiz Gemlik’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.
  
Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, her geldiklerinde Gemlik’in değişen ve gelişen yüzünü görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’da, TBMM de geri çekilen Zeytincilik Kanunu konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Gemlik’in depremsel risk durumunu tüm ülkeye tüm kurumlara anlatıyoruz. İlçenin bu sorununu kısa sürede çözeceğiz. Gemlik’in deprem gerçeğini, komple sağlam zeminli arazilere taşınması konusunu TBMM ye getireceğiz. Ak Parti olarak Gemlik’in yanındayız” diye konuştu. Kaymakam Gürbüz Karakuş’ta, Gemlik’in manevra alanı olmadığına vurgu yaparak, “Önü deniz, arkası zeytinlik ve dağ. Sorunlar birikmiş. Belediye Başkanımız Sayın Refik Yılmaz, her konuda çaba gösteriyor ve yatırımlar yapıyor. Ancak Türkiye’de bir grup var ki ne yaparsan yap, anlatamıyorsun. Kan grubu dışında pozitif hiçbir şeyi olmayan bazıları her şeyi eleştiriyor. Oysa bir çivi koyan, hizmet yapan, yatırım yapan kim olursa olsun desteklenmeli. Gemlik’i inşa etmek iin de tüm kurum ve kuruluşlar Belediye Başkanının yanında olmalı” dedi.
  
İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’nın duasının ardından, protokol üyeleri butona basarak, temele ilk harcı koydular. İbn-i Sina Aile Sağlık Merkezi’nin 6 ay ile bir yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181