Gemlik'te akıllı kavşak sinyalizasyon sistemi kuruldu!
Akıllı Kavşak Sinyalizasyon Sistemi Gemlik Dereboyu Mevkii Taşköprü üzerinde hizmete girdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Belediyesi ve İl ve İlçe Trafik Şube Müdürlüklerinin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında yaşama geçen sistem, hem sürücülere hem de yayalara yönelik birçok kolaylık ve yenilik getiriyor. Asfalt üzerindeki elektronik sistem, detektörler ile çalışıyor. Bu sistem, araç yoğunluğuna göre yeşil ışığı kendi ayarlıyor.

Bursa Trafik Kontrol Müdürlüğü tarafından denetimi sağlanan sistem, uzun süreli yaya veya araç sıkışmasına çözüm olarak kullanılıyor. Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle sistemin bulunduğu bölgede inceleme yapan Gemlik Belediye Başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, ilçede belirlenen birçok noktada da Akıllı Kavşak Sinyalizasyon Sistemini yaşama geçirmeyi düşündüklerini söyledi. Yoldaki setlerin kaldırılacağını da müjdeleyen Ercan Barutçuoğlu, Taşköprü'yü Hürriyet Caddesine bağlayan bölgede de yaya güvenliğini sağlamaya yönelik el butonlu sinyalizasyon sisteminin uygulamaya girdiğini kaydetti. Yayaların bu bölgede karşıdan karşıya geçerken butona basarak yayalar için yeşil ışık, araçlar için kırmızı ışık yanmasını sağlayacağını anlatan Ercan Barutçuoğlu, yayaların kullanmadığı anlarda da araç trafikleri için ışığın sürekli araç trafiği adına yeşil yanacağını söyledi.

Gemlik Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181