Gölyazı'da sorunlar çözülüyor!
Bursa Valisi İzzettin Küçük tarihi ve doğal güzelliğiyle Bursa turizminin önemli merkezlerinden Gölyazı’yı ziyaret etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Bursa İl Jandarma Komutanı Ahmet Hacıoğlu, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürü Serpil Arık, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve altyapı kurum temsilcilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Vali Küçük incelemelerde bulundu.

Gölyazı halkının da sorunlarını yerinde dinleyen Vali İzzettin Küçük, çözüm için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı. Gölyazı’nın hak ettiği turizm değerine ulaşması için sorunların giderilmesi gerektiğini kaydeden Vali Küçük, gölde gezi yapan teknelerin sıkı denetim altına alınacağını söyledi. İnsan hayatının her şeyden önemli olduğuna dikkati çeken Küçük, ruhsatsız, can güvenliği olmayan teknelerin faaliyet göstermesine izin vermeyeceklerini belirtti. Altyapı kurumlarının Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun izin vermemesinden dolayı çalışma yapamadıklarını dile getirmesi üzerine Vali İzzettin Küçük, “Turizm potansiyeli yüksek Gölyazı’nın sorunlarını ortak akıl ile çözmemiz gerek. Ölenler ve yerin altındaki tarihi kalıntılar önemli ama burada yaşayan insanlar da önemli. Hayatı durduran koruma olamaz. Burada yaşayanların hiç mi değeri yok? Mutlaka bir çözüm bulunmalı” dedi.

BOZBEY: GEREKENİ YAPIYORUZ
Vali Küçük’e Gölyazı’yı ziyaretinden dolayı teşekkür eden Başkan Mustafa Bozbey, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gölyazı’da altyapı kurumlarının çalışmalarını tamamladıktan sonra üstyapı projelerine hız vereceklerini kaydeden Başkan Bozbey, “Altyapı kurumları çalışmalarını bir an önce tamamlayıp buradan ayrılırsa biz de projelerimizi hayata geçireceğiz. Burada ayrıca çevre yolu da yeniden düzenlenmeli. Çünkü kışın sular yükseliyor ve yol altta kalıyor. Bölgede kazılarımız devam ediyor. Kız Adası ve girişteki nekropol alanında da çalışmalarımız var. İnanılmaz tarihi değerlere ulaştık. Burada otopark sıkıntısı da yaşamaktayız. Taşıma yapıyoruz ama merkeze yakın bir yerde otopark oluşturabilirsek insanlar daha memnun olacaktır. Amfi tiyatro bölgesinde kamulaştırma çalışmamız var. Bu alan da ortaya çıktığında bölge önemli bir değere kavuşacak. Meydan projemiz var ama kuruldan onay bekliyoruz. Onay gelince projelerimiz başlayacak ve konaklama üniteleri de ortaya çıkacak. Biz kurum olarak Gölyazı’nın hak ettiği değeri alması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ALTYAPI KURUMLARINA KURUL ENGELİ
BUSKİ yetkilileri de bölgede içme suyu hatları yenileme ve kanalizasyon çalışmalarını tamamladıklarını belirterek 15 gün içerisinde Gölyazı’dan ayrılacaklarını söyledi. UEDAŞ ve Bursagaz yetkilileri de Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun izin vermemesinden dolayı çalışma yapamadıklarını dile getirerek izin talebinde bulundu. Toplantıda bölge halkı da otopark, balıkçı barınağı, imar, ürün pazarı gibi taleplerini Vali Küçük’e iletti.

KAZI ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ
Vali İzzettin Küçük, Başkan Bozbey ve beraberindekiler daha sonra Nilüfer Belediyesi tarafından hizmete sunulan Göl Kuşu’nu da inceledikten sonra tekneyle Kız Ada’ya hareket etti. Küçük ve Bozbey, Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Müzeler Müdürlüğü iş birliğiyle Kız Ada’da yapılan Apollonia Tapınağı kazı çalışmaları hakkında da detaylı bilgi aldı. Vali Küçük, burada yapılan çalışmaların hızlanması adına ekip sayısının artırılması ve bölgenin ziyarete açılmasıyla ilgili önerilerde bulundu. Ağlayan Çınar’ı da ziyaret eden Küçük, bölgede hizmet veren Nilüfer Belediyesi ve ilgili kurumlara çalışmalarından  dolayı teşekkür ederek gereken desteği vereceklerini açıkladı.

Nilüfer Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181