'Gölyazı yeni projelerle turizmden payını alacak'
Nilüfer Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı, Nilüfer “Barış Meclisi”nde gerçekleşti.Meclis’te gündeme geçmeden önce faaliyetler hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı’nın turizme kazandırılması için yapılan çalışmalara da değindi.Gölyazı’nın sadece Nilüfer için değil, Türkiye için çok önemli bir yer olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, mahallede yaşanan sorunlara dikkat çekti. Bozbey, “Orada yaklaşık 7 yıldır yürütmüş olduğumuz hizmet anlayışımıza uygun projelerimizle ilgili hala sonuç alamadığımız noktalar var. Örneğin yapılaşmayla ilgili çok büyük sorun yaşıyoruz. Özellikle su kotunun hala çözümlenememiş olmasından dolayı Gölyazı’da aslında geçici ruhsatlandırma çalışmasına izni verilmiş olsa dahi bunlar bir müddet sonra ortadan kalkacak ve ruhsat alınamayacak duruma gelinecek” dedi.

“Kadın dernekleri tek çatı altında toplansın”
İki kadın derneğinin bulunduğu Gölyazı’da, Güzelleştirme Derneği adında üçüncü bir kadın derneğinin de yakın zamanda kurulduğunu söyleyen Başkan Bozbey, dernekleri tek çatı altında toplanmaya çağırdı. Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Biz kadın derneklerinin orada bir çatı altında toplanmasından yanayız. Biz bölünmeden değil bütünleşmeden yanayız. Farklı görüşlerin anlayışların olduğu bir ortamda dahi mutlaka bir araya gelinebilecek bir ortamın oluşmasını istiyoruz. STK’ya karşı değiliz ama buradaki kadın derneklerinde amaç aynı ise tek çatı altında bulunmaları daha doğru olur.”

“Gölyazı projelerine destek bekliyoruz”
Gölyazı halkının turizmden gerekli payı alması ve bu bilincin oturması gerektiğini vurgulayan Bozbey, “Gölyazılılar eğer Gölyazı’ya sahip çıkmazsa bir müddet sonra başkaları oraya gelir. Biz yıllardır bölge halkının turizm nimetlerinden faydalanmasını arzu ediyoruz. Onun için orada hiç kimseyi ayırmaksızın kadınların ve erkeklerin orada aktif olarak ticaretin, turizmin içine beraber çalışmalarını sağlamamız gerekiyor. Orada farklı söylemlerin hepsinin yanlış olduğu söyleyelim” dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Gölyazı’da insan yoğunluğunun artacağına dikkat çeken Başkan Bozbey, ay sonunda hayata geçirecekleri projeler için destek istedi. Bozbey, “Hem meclis üyelerimizden hem Gölyazılılar’dan bu ayın sonunda başlayacağımız projelerimize mutlak destek bekliyoruz. Gölyazı’da bisiklet projemiz var, ihalesi sonlanmak üzere olan tekne projemiz var. Ayrıca meydandaki 3 binanın yapımına başlıyoruz. Yapımına başlayacağımız binadaki çalışanların da ticari faaliyet gösteren kahvenin de mağdur olmaması adına dışarıda geçici olarak bir yer oluşturacağız. Binalar tamamen bittiğinde bu geçici yeri de kaldıracağız. Gelen misafirlerin orada en iyi şekilde ağırlanmaları gerekiyor. Bunları yapacağız ve Gölyazı’nın turizmden gereken payı almasını sağlayacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181