İnegöl Akhisar Mahallesi çocukları parkına kavuştu!
Hayata geçirdiği projelerle şehri modern bir kent haline getiren İnegöl Belediyesi, geleceğimiz olan çocukların daha güvenli alanlarda eğlenip vakit geçirmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Son yıllarda şehir yaşamının gelişmesiyle birlikte sokakta oyun alanları daralan çocukların daha rahat ve güvenli ortamlarda eğlenebilmeleri için İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar Mahallesi İlham Sokak üzerinde çocuk parkı, meydan, dinlenme alanları ve fitness aletlerinin bulunduğu yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve beraberindeki meclis üyeleri ile parti yöneticilerinin katılımıyla parkı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

MAHALLELERE DEĞER KATIYORUZ
Çocuklarla uzun süre sohbet eden Başkan Aktaş, parkta bulunan vatandaşlarla da sohbet ederek şikayetlerini dinledi. Yapılan incelemenin ardından açıklama yapan Aktaş, İnegöl’ü yaşamaktan mutluluk duyulan bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Her geçen gün hizmet ağını artırarak şehrin dört bir tarafında halkın taleplerini sürekli ön planda tutarak vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini kaydeden Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak bu kapsamda mahallelere nefes aldıracak meydan düzenlemeleriyle sosyal yaşama hayat veriyoruz. Birçok mahallede planlanan meydan düzenlemeleri ile hem mahallelere değer katıyor hem de sosyal hayatı canlandırıyoruz. Bu noktada şehrimizin farklı noktalarında birçok meydan düzenleme çalışmasını hayata geçiriyoruz. Ayrıca şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk oyun alanları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere son olarak Hamidiye Mahallesi Kaplan Sokakta 18 Araçlık Otopark uygulamasını vatandaşlarımıza; Çocuk oyun ve fitness alanını da geleceğimizin teminatı yavrularımızın hizmetine sunmuştuk. Bugün de meydan, çocuk oyun ve fitness alanı projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Akhisar Mahallesi İlham Sokakta Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin yürüttüğü çalışmalar sonucunda hayata geçirilen Meydan, Çocuk oyun ve fitness alanını halkımızın hizmetine sunmanın sevincini birlikte yaşamak için buradayız” dedi.

 AKHİSAR’DA BİRÇOK HİZMETE İMZA ATILDI
İnsan odaklı çalışma prensibi çerçevesinde sürdürülen hizmetler ile Akhisar Mahallesinde bugüne kadar birçok hizmete imza atıldığını dile getiren Aktaş, şöyle devam etti: “Akhisar Mahallemizde daha önce yaptığımız çalışmalardan bazılarını kısaca burada belirtmek gerekirse; Akhisar – Huzur Belediye İrtibat Noktası ile vatandaşımıza daha iyi hizmet verilmeye başlandı. Bilgi ve Kültür Evimiz ile öğrenciler rahat ve nezih bir ortamda bilgiye kavuştular. Akhisar ile şehir merkezi arasındaki Halk otobüsü sayısını çoğaltılarak halkımızın merkeze daha kolay ulaşımı sağlandı. Hizmete açılan semt sahası, futbol sahası ve soyunma odaları ile sağlıklı nesillerin yetişmesi adına spora önemli bir değer kattık. Akhisar ve Toki bölgesine doğalgaz hizmeti getirerek halkımızın yaşam kalitesini yükselttik. 12 dönümlük mini kültür parkı ve yeşil alanlarıyla Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyesi bir belediye olarak oluşturduğumuz 9 koruluk alanı ile mahallemize nefes aldıracak yeni mekânlar kazandırdık. 10 adet çocuk oyun alanını “bugünün yarını; yarının umudu” olan geleceğimizin teminatı yavrularımızın kullanımına sunmanın sevincini yaşadık. Atatürk ve Malazgirt Caddelerinde oluşturduğumuz Çeşmeli Meydanların açılışını gerçekleştirerek mahallemize nefes aldıran mekanlar oluşturmuştuk. Ayrıca ham yol çalışmaları, asfalt yama ve tretuvar çalışmaları ile Akhisar mahallemize modern bir görünüm kazandırmaya çalışıyoruz. Tüm bu hizmetlerin yanı sıra İnegöl’e kazandırmak istediğimiz ‘Masal Köyü Parkı’ projemizi de Akhisar Mahallemiz de hayata geçireceğiz. Akhisar ve Baykoca Mahallelerimizde halkımızın nezih bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için bu bölgede Kapalı Pazar Alanımızı halkımızın hizmetine sunacağız. Halkımızın isteği doğrultusunda İnegöl Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyor ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretiyoruz. Yapılacak daha çok işimiz var. İnşallah onları da hep birlikte yapacağız.”

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK
Parkta yapılan çalışmalardan da söz eden Aktaş, “Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Meydan, Çocuk Oyun ve Fitness Alanında yaptığımız çalışmaları sıralarsak; Söz konusu proje çocuk oyun alanı, fitness alanı ve meydan düzenlemesi olarak hazırlanmıştır. Proje çerçevesinde toplam alan 1300 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 160 metrekarelik çocuk oyun alanı, 120 metrekarelik fitness alanı, 700 metrekarelik sert zemin alanı ve 320 metrekarelik yeşil alan bulunmaktadır. Mevcut yetişkin ağaçlar korunarak, projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanmıştır. Bitkilendirme çalışmasında; çınar, akçaağaç, sedir, ardıç, alev çalısı ve taflan bitkilerine yer verilmiştir. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan çeşmeli meydan olarak düşünülen bölgede zemin uygulaması için kırmızı, kırçıllı ve siyah renkli wash beton dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına yer verilmiştir. Bu bölgede ahşap banklara yer verilerek oturma-dinlenme alanı oluşturulmuştur. Çocuk oyun alanı ve fitness alanı zemin döşemesi renkli kauçuk zemin olarak yapılmıştır. Akhisar Mahallesi düzenleme uygulamamız 2016 yılı kasım ayı itibari ile bitmiştir. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 90 bin TL dir. Diğer çalışmalarımız olan Hamidiye Mahallesi Gül Sokak meydan düzenleme ve Kurşunlu Mahallesi Belediye Ek Hizmet Binası önü meydan düzenleme uygulamalarımız da devam etmektedir. Ayrıca Fen işleri Müdürlüğü‘de meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunmuştur. Çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyor, yapılan bu çalışmanın mahalle sakinlerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

AKHİSAR’A OKUL MÜJDESİ
Park incelemesine ilişkin yaptığı açıklamada mahalle sakinlerine bir müjdede veren Aktaş, “Ben buradan bir müjdeyi daha vermek istiyorum. Akhisar Mahallemizde eski okulumuz yıkılarak yenisi Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılmıştı. Şimdi inşallah İnegöl Belediyesi de Akhisar’a bir okul daha kazandırıyor. Akhisar büyük bir mahallemiz. Bu defa Akhisar’ın üst noktasında İnegöl Belediyesi 24 derslikli bir okul yapacak. İnegöl Belediyesi Ortaokulu ismi verilecek. Bununla alakalı protokoller imzalandı. Yakın bir zaman içerisinde ihaleye çıkılıp en geç 2 yıllık süreç zarfında yani 2018 eğitim öğretim yılına Eylül ayına yetiştirmek kaydıyla bu okul hayata geçirilecek. Bu bizim taahhütlerimiz arasında vardı. Ayrıca biliyorsunuz eski FEM dershanelerinin kullanımını da İnegöl Belediyesi olarak biz devraldık. Yakın bir zamanda orda tadilat çalışmalarına başlayacağız. Bahçesiyle, otoparkıyla, çevresiyle revize edilerek inşallah hem İnegöl’ün menfaatine kullanırken beraberinde burada da 24 derslikli okulumuzu da hayata geçireceğiz” ifadelerinde bulundu.

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181