İnegöl Akhisar Mahallesi'ni rahatlatacak proje!
Bir yandan şehrin ana sorunlarını çözmek ve İnegöl’e yeni bir çehre kazandırmak adına projeler üretip hayata geçiren İnegöl Belediyesi, bir yandan da mahalle aralarına yaptığı dokunuşlarla ilçe halkına nefes aldıracak alanlar oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda mahallelerde çocuk oyun alanları, otoparklar ve koruluklar başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçiren İnegöl Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü marifeti ile Akhisar Mahallesinde yeni bir projenin daha startını verdi. İlham Sokakta bulunan 1300 m2 alan üzerinde planlanan çocuk oyun alanı, fitness alanı ve meydan düzenlemesi Temmuz ayı itibariyle başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Akhisar Mahallesi İlham Sokakta devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında açıklamalarda bulundu.

HALKIN TALEPLERİ ÖN PLANDA TUTULUYOR

İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini anımsatan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Belediye olarak halkın taleplerini sürekli ön planda tuttuklarına da dikkat çekti. Kansu, bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilen çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

PROJELER MAHALLELERE DEĞER KATIYOR

Açıklamalarında İnegöl Belediyesi olarak mahallelere nefes aldıracak meydan düzenlemeleriyle sosyal yaşama hayat verdiklerinin altını çizen Adil Kansu, şöyle konuştu: “Birçok mahallede planlanan meydan düzenlemeleri ile hem mahallelere değer katıyor hem de sosyal hayatı canlandırıyoruz. Bu noktada şehrimizin farklı noktalarında birçok meydan düzenleme çalışmasını hayata geçiriyoruz. Ayrıca şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere son olarak Mesudiye Mahallesi Zencefil ve Betül Sokakta 36 araçlık yeni bir otopark ve çocuk oyun alanını halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalara başlamıştık. Bugün de meydan, çocuk oyun alanı ve fitnes alanı projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Akhisar Mahallesi İlham Sokakta Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin yürüttüğü çalışmaları incelemek üzere buradayız.”

İnsan odaklı çalışma prensibi çerçevesinde sürdürdükleri hizmetler ile Akhisar mahallesinde bugüne kadar birçok hizmete imza attıklarını dile getiren Kansu, “Bu kapsamda Belediye Hizmet Noktası ile vatandaşımıza daha iyi hizmet verilmeye başlandı. Bilgi ve Kültür Evi’nin açılışı ile öğrenciler rahat ve nezih bir ortamda bilgiye kavuştular. Hizmete açılan semt sahası ile sağlıklı nesillerin yetişmesi adına spora önemli bir değer kattık. Ayrıca ham yol çalışmaları, asfalt ve tretuvar çalışmaları ile Akhisar mahallemize modern bir görünüm kazandırılmaya çalışılıyor” dedi.

1300 M2’LİK YAŞAM ALANI

İlham Sokakta uygulanan çocuk oyun alanı, fitnes ve meydan çalışması hakkında detaylı bilgi de veren Adil Kansu, “Akhisar mahallemizde yürütülen bu hizmetlere bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Söz konusu proje çocuk oyun alanı, fitness alanı ve meydan düzenlemesi olarak hazırlanmıştır. Proje çerçevesinde toplam alan 1300 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 125 m2 lik çocuk oyun alanı, 95 m2 lik fitness alanı, 700 m2 lik sert zemin alanı ve 380 m2 lik yeşil alan bulunmaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında; çınar, ıhlamur, akasya, ardıç ve alev çalısı bitkilerine yer verilecektir. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan çeşmeli meydan olarak düşünülen bölgede ise zemin uygulaması için kırmızı, kırçıllı ve siyah renkli wash beton dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına yer verilecektir. Bu bölgede oturma banklarına yer verilerek oturma dinlenme alanı olarak kullanılacaktır. Çocuk oyun alanı ve fitness alanı zemin döşemesi kauçuk zemin olarak yapılacaktır” şeklinde konuştu.

MALİYETİ 90 BİN TL

2016 yılı Temmuz ayı itibariyle başlayan Akhisar Mahallesi çevre düzenlemesi uygulamasının İnegöl Belediyesine maliyetinin yaklaşık 90 bin TL olduğunu belirten Adil Kansu, diğer çalışmalar olan Mesudiye Mahallesi Özbay Sokak koruluk alanı düzenlemesi uygulamasının da devam ettiğini söyledi. Kansu, ayrıca Fen işleri Müdürlüğünün meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacağını sözlerine ekledi.

Çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan Adil Kansu, yapılan çalışmanın mahalle sakinleri ve ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

İnegöl Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181