İnegöl Belediye Hizmet Binası ve Meydan Projesi yarışması sonlandı!
Eski hastane alanı ile Heykel Meydanını kapsayacak şekilde tasarlanan çalışma için ulusal çapta başlatılan mimari proje yarışmasında Başkanlığını Doç. Dr. Mimar Nurbin Paker’in yaptığı 13 kişilik jüri ve danışman ekibinin gece gündüz demeden 3 günlük yoğun mesaisi ve değerlendirmeleri neticesinde İnegöl’e değer katacak olan proje belirlendi. Aylardır merakla beklenen proje detayları ise Pazar günü yapılacak olan Ödül töreni ve kolokyum da anlatılacak.

Aylarca süren ön hazırlık çalışmaları sonrasında MODEF fuar alanında hazırlanan sergi alanında konusunda uzman mimar ve mühendislerden oluşan jüri heyeti ve danışmanların ortak kararı ile M. Arif Suyabatmaz tarafından hazırlanan mimari proje İnegöl’e yakışacak en iyi eser olarak belirlendi.

İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden birbirinden iddialı 49 projenin katıldığı yarışmada birinciliği; M. Arif Suyabatmaz’ın temsilcisi olduğu ekip kazanırken, ikinciliği; İbrahim Eyüp’ün temsilcisi olduğu ekip, üçüncülüğü ise; Can Tamirci’nin temsilcisi olduğu ekip aldı. Ayrıca jüri üyeleri 4 ekibi mansiyon ödülüne layık gördü. Mansiyon ödülünü almaya hak kazanan ekipler; Umut İyigün’ün temsilcisi olduğu ekip, Burak Pelenk’in temsilcisi olduğu ekip, Gürcan Demirtaş’ın temsilcisi olduğu ekip ve Çağlar İşbilir’in temsilcisi olduğu ekipler olarak belirlendi.

İnegöl Belediyesi’nde yapılan açıklamaya göre 5 Haziran Pazar saat 16.00 ‘da Kültürpark Fuar Alanı girişinde düzenlenecek törende katılımcılara ödülleri teslim edilecek. Ödül töreninin ardından proje sahipleri ve ilçe halkının da katılabileceği kolokyum da mimari projenin hangi özelliklerinden dolayı en iyi proje seçildiği katılımcılar ile paylaşılacak.

İnegöl Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181