İnegöl Belediyesi kentsel görünüme yeni bir vizyon katıyor!
İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu’ya Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Halim Yiğit’te eşlik etti.

Mahalle otoparkı ve çocuk oyun alanı ile mahallenin yaşam alanı ve görselliğinin daha artacağını ifade eden Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Halim Yiğit; “Mahallemizdeki yeşillendirme, otopark ve çocuklarımız için yapılan oyun alanları yapımında gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve Başkan Yardımcımız Adil Kansu’ya huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürümüz ile ekibine de göstermiş oldukları titiz ve güzel çalışmalarından dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

MAHALLE OTOPARKI VE ÇOCUK OYUN ALANLARINI KENTİN HER YERİNE YAYIYORUZ

Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “Şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Ayrıca; şehrimizdeki trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projeler de geliştiriyor ve uyguluyoruz. Özellikle mahalle otoparkı ve çocuk alanı uygulamalarımız bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizin en güzel örneklerindendir. Bu kapsamda bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 52 adet otoparkı İnegöl’ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdık. Ayrıca şimdiye kadar toplamda 139 çocuk parkını hizmete sokarak çocuklarımızın mahalle aralarında oyun oynama alanlarına kavuşmalarını sağladık. Bilindiği üzere son olarak Süleymaniye Mahallesi Hıdır ve Hasanlar Sokakta 9 araçlık yeni bir otopark uygulamasını vatandaşlarımıza ve Cumhuriyet Mahallesi Atalay Sokakta da çocuk oyun alanımızı çocuklarımızın hizmetine sunmuştuk.

SÜLEYMANİYE MAHALLESİNDE BİR PROJEYİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ

Bugün de otopark ve çocuk oyun alanı projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz diyen Kansu; “Süleymaniye Mahallesi Yücel Sokakta 26 araçlık yeni bir otopark ve çocuk oyun alanı çalışmalarını incelemek üzere buradayız. Söz konusu hazırlanan otopark ve çocuk oyun alanı düzenleme projesi çerçevesinde 900 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 26 araçlık 390 m2 lik otopark alanı, 212 m2 lik, çocuk oyun alanı, 283 m2 lik sert zemin yürüyüş alanı ve 15 m2 lik ağaçlık alan bulunmaktadır. Projedeki ağaçlık alanlara (bordürle çevrili) görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında; Sarı alacalı yapraklı akçaağaç, erguvan ve ıhlamur bitkilerine yer verilecektir. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge de yürüyüş ve oturma alanı uygulaması için kırmızı beyaz ve siyah renkli wash beton dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına yer verilecektir. Çocuk oyun alanında kauçuk zemin olarak turuncu, sarı ve mor renklerinde dökme kauçuk döşemesi yapılacaktır. Oturma ve dinlenme alanı olarak ağaçlık alanların bulunduğu yerlere oturma bankı konulacaktır. Ayrıca Fen işleri Müdürlüğü ‘de meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Süleymaniye Mahallesi düzenleme uygulamamız 2016 yılı mayıs ayı itibari ile başlamıştır diyen Kansu; “Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 110 bin TL dir. Diğer çalışmalarımız olan Akhisar 211. Sokak koruluk alan düzenleme çalışmamız devam etmektedir. Hamidiye Mahallesi Başoğlu Sokak otopark düzenlemesi uygulamamıza da haziran ayı içerisinde başlanacaktır” dedi.

Kansu son olarak, “Otopark ve çocuk oyun alanının şimdiden ilçemize ve Süleymaniye Mahallesine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

İnegöl Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181