İnegöl'de katı atık aktarma istasyonu asfaltlanıyor!
Belediye ekipleri tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “İnegöl Belediyesi olarak şehrimizin muhtelif yerlerinde ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bugün de Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi içerisinde yer alan ve Ahmet Türkel Çevre yolunun yan tarafında bulunan Katı Atık Aktarma İstasyonundayız. Yakın bir zamanda hayata geçireceğimiz katı aktarma istasyonumuza şehir merkezinden ve kırsal mahallelerimizden toplanacak çöpler buradan Yeniyörük mahallemizde bulunan katı atık depolama sahasına taşınacak. Bu çalışmaların sağlıklı bir şekilde olması için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden 3 tane dorse ve 2 tane çekici araç gelecek. Katı atık aktarma istasyonumuza getirilen çöpler burada dorselere aktarılacak ve sıkıştırma yöntemi ile Yeniyörük’teki katı atık depolama merkezine götürülecektir” dedi.

Kansu; “Bu çalışmanın hayata geçmesiyle hem işçilikten kazanacağız hem de yakıt tasarrufu sağlayarak maliyetleri de düşürmüş olacağız. Bizim normalde bir kamyonumuz 13 ton çöpü Yeniyörük mahallemizde bulunan katı atık depolama merkezine götürüyor. Dorseli araçların kullanılmaya başlanmasıyla bir araç yaklaşık 40 ton çöpü bölgeye ulaştıracak” dedi.

Kansu son olarak; “Katı atık aktarma istasyonumuzu hizmete açmaya hazırlandığımız bu alanda bugünde belediye ekiplerimiz tarafından asfalt uygulaması yapılıyor. Yaptığımız asfalt kaplama çalışmamızda yaklaşık 200 ton pmt malzeme ile 1200 ton asfalt kullanılmaktadır. Buradaki işlerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için gerekli bütün personeli ve ekipmanları şu an burada konuşlandırdık. Bu çalışmamızın maliyeti yaklaşık 300 bin TL’dir. Yapılan bu çalışmaların ilçe halkımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181