İnegöl'de pazar alanları yeniden düzenleniyor!
Cumartesi pazarı alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “İnegöl Belediyesi olarak halkımıza fayda sağlayacak, şehir yaşamını kolaylaştıracak, şehrimize yeni bir nefes yeni bir soluk olabilecek pek çok projeyi hayata geçirerek daha yaşanabilir bir İnegöl için çalışıyoruz. İnegöl’ümüzü marka şehirler arasında yer alacak standartlara kavuşturmak hedefiyle yaptığımız projelerimizde amacımız günü kurtarmak değil geleceği tasarlayarak ileriye dönük projeleri şehrimize kazandırmaktır. İlçemiz için faydalı olacağını düşünerek yaptığımız birçok projemizin yanı sıra bugün gerçekleştirdiğimiz gibi revize projelerimizi de gerçekleştirerek şehir yaşamını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kansu, “Bilindiği üzere Cumartesi günleri kurulan semt pazarımız stadyum çevresinde ve civarındaki sokaklarda kurulan diğer pazarlarımıza nazaran tabiri caizse dağınık bir pazar alanımızdır. Stadyumda maç olduğu zamanlarda ve özellikle hastanenin bu bölgeye taşınmasının ardından Cumartesi günleri kurulan pazar sebebiyle bölgede hem trafik hem de insan sirkülasyonu açısından zorluk yaşanmaktadır. Yaşanan bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak, araç trafiğini rahatlatmak ve insanımızın buradaki kullanım alanını rahatlatmak amacıyla pazar alanımızın stadyum yanında olan köylü pazarı olarak tabir ettiğimiz kısmını ilçe kapalı spor salonunun bulunduğu yeri asfaltlayarak bu alana taşıyacağız. Buradan şunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Pazara ilave yer açmıyoruz. Yer sahibi olan pazarcı esnafımızı yeni düzenlenecek yere taşıyarak pazarın dağınık görüntüsünü önlemek ve buradaki trafiği rahatlatmak istiyoruz” dedi.

Kansu son olarak; “Çalışma hakkında teknik bilgi vermek gerekirse; çalışma kapsamında 2 bin metrekarelik bir alanda düzenleme yapıldı. Alanda bulunan bir adet metruk bina yıkıldı. Kapalı spor salonunun eski bahçe duvarı yıkılarak 80 metre uzunluğunda yeni bir duvar örüldü. Alanda bulunan 1400 metreküp hafriyat kaldırıldı ve alana 2500 ton alt temel malzemesi ile dolgu yapıldı. Altyapı için 100 metre boru döşenerek 8 adet menfez yapılarak 500 ton asfalt ile alan kaplama yapıldı. Çalışmanın belediyemize toplam maliyeti yaklaşık 115 bin TL’dir.Yapılan düzenlemenin hem ilçe halkımıza hem de pazarcı esnafımıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Turgutalp Mahallesi Muhtarı Beşir Alıç’ta, mahalle sakinleri adına cumartesi pazarı alanında yapılan düzenleme çalışmalardan dolayı İnegöl Belediyesine teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181