İnegöl'e bir otopark ve çocuk oyun alanı daha!
İnegöl’ün hemen her noktasında farklı alanlarda hizmetlerini sürdüren İnegöl Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi Yücel Sokak üzerinde Mayıs ayında yapımına başladığı 26 araçlık otopark ile çocuk oyun alanını tamamladı. Otopark ihtiyacı ile çocukların eğleneceği modern bir oyun alanının yanı sıra bölgeye görsellik de katan proje mahalle sakinleri tarafından büyük beğeni topladı.

57 OTOPARK 140 ÇOCUK PARKI
Yapımı tamamlanarak hizmete giren otopark ile çocuk oyun alanında Belediye Başkanvekili Ahmet Kara bugün incelemelerde bulundu. Tamamlanan çalışmaları yerinde görüp mahalle sakinlerine otopark ile oyun alanının hizmete girdiğini duyuran Ahmet Kara’ya Süleymaniye Mahalle Muhtarı Halim Yiğit’te eşlik etti. Park ziyareti sırasında çalışmanın tamamlanıp otopark ile çocuk oyun alanının hizmete girdiğine ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanvekili Ahmet Kara, “İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Belediye olarak, halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor.

İnegöl Belediyesi olarak mahallelere nefes aldıracak çalışmalarımızla sosyal yaşama hayat veriyoruz. Bu anlayışla şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Özellikle mahalle otoparkı ve çocuk alanı uygulamalarımız bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizin en güzel örneklerindendir. Bu kapsamda bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 57 adet otoparkı İnegöl’ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdık. Ayrıca şimdiye kadar toplamda 140 çocuk parkını hizmete sokarak çocuklarımızın mahalle aralarında oyun oynama alanlarına kavuşmalarını sağladık. Bilindiği üzere son olarak Turgutalp Mahallesi Barboros Caddesinde 12 araçlık yeni bir otopark uygulamasını vatandaşlarımıza ve Cumhuriyet Mahallesi Atalay Sokakta da çocuk oyun alanımızı çocuklarımızın hizmetine sunmuştuk. Bugün de otopark ve çocuk oyun alanı projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK
Süleymaniye Mahallesi Yücel Sokakta yapımı tamamlanan mahalle otoparkı ve çocuk parkını ilçe halkının hizmetine sunmanın sevincini yaşadıklarını kaydeden Ahmet Kara, “Burada yapılan çalışmalardan da bahsedecek olursak; söz konusu hazırlanan otopark ve çocuk oyun alanı düzenleme projesi, 900 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında 26 araçlık 390 m2’lik otopark alanı, 212 m2’lik çocuk oyun alanı, 283 m2’lik sert zemin yürüyüş alanı ve 15 m2’lik ağaçlık alan bulunmaktadır. Projedeki bordürle çevrili ağaçlık alanlara görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanmıştır. Bitkilendirme çalışmasında; sarı alacalı yapraklı akçaağaç, erguvan ve ıhlamur bitkilerine yer verilmiştir. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge de yürüyüş ve oturma alanı uygulaması için kırmızı beyaz ve siyah renkli wash beton dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına yer verilmiştir.

Çocuk oyun alanında kauçuk zemin olarak turuncu ve yeşil renklerinde desen verilerek dökme kauçuk döşemesi yapılmıştır. Oturma ve dinlenme alanı olarak ağaçlık alanların bulunduğu yerlere oturma bankı konulmuştur. 2016 Mayıs ayında başlayan Süleymaniye Mahallesi düzenleme uygulamamızın belediyemize maliyeti ise yaklaşık olarak 85 bin TL’dir. Ayrıca Fen işleri Müdürlüğümüz de meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarını bu çalışma ile birlikte tamamlayarak mahalle halkının kullanımına hazır hale getirmişlerdir. Çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyor, otopark ve çocuk oyun alanının ilçemize ve Süleymaniye Mahallesine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Süleymaniye Mahalle Muhtarı Halim Yiğit’te Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a Süleymaniye Mahallesine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Yiğit, “Mahallemizin çeşitli yerlerinde son 3-5 yıl içerisinde otoparklar ve çocuk oyun alanları yapıldı. Mahallemiz adına Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün de Belediye Başkanvekilimiz Ahmet Kara Yücel Sokaktaki otopark ile çocuk oyun alanının son halini yerinde görmek adına ziyarette bulundu. Kendilerine de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181