İnegöl'e Mevlevihane yapılacak!
İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Pamuk ve yönetim kurulu üyeleri, derneklerine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sunmak üzere Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı bugün makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda yapılan ziyarette Başkan Aktaş, İnegöl’de yapılması planlanan mevlevihaneyle ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

DÜNYA ÜZERİNDE AKTİFİZ

Ziyarette konuşan Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Pamuk, dernek olarak birçok faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. En son yaptıkları faaliyetle de İnegöl’den 65 kişiyi Konya kültür gezisine götürdüklerini belirten Pamuk, “Son faaliyetimiz Konya kültür gezisi oldu. Konya gezisini toplam 65 kişiyle gerçekleştirdik. Hz. Mevlana, Şems-i Tebrizi ve diğer büyükleri ziyaret ettik. Akabinde Nevşehir’e geçtik. Burada Derneği kurduran Mevlevi üstadı Abdullah Gürbüz efendinin kabrini ve Hacı Bektaşi Veli’yi ziyaret ettik. Kapadokya gezimiz oldu. Bunların dışında da İnegöl halkına hizmetlerimiz devam ediyor. Mahallelerde ve köylerde manevi kalkınma için çalışmalarımız sürüyor. Medya anlamında kısa filmlerle tasavvufi tanıtımlar yapmaya çalışıyoruz.

TRT ve diğer kurumlarla bağlantılarımız var. Bunların dışından Çanakkale Gelibolu Mevlevihanesiyle ilgili de bizden danışmanlık bekleniyor. Şuan öyle bir proje var. Dünyadaki coğrafi Mevlevihanelerle ilgili de bir çalışma var. Bu konuda ünlü senarist Cavidan Balcı ile birlikte çalışıyoruz. Yine biz dernek olarak danışman olacağız. Biz sadece İnegöl değil, dünya üzerinde aktif olan bir derneğiz bu yüzden Belediye Başkanımız da bizlere destek çıkıyor. Belediye Başkanımızın bizi yönlendirmesiyle Kasım ayında Fransa’ya gitmiştik. Orada da yoğun bir ilgi gördük. Yurt dışından gelen taleplere de cevap veriyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Bizler de Başkanımıza bize sahip çıktıkları için teşekkür etmek adına bugün ziyaretine geldik” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl’ün mobilyası, köftesi ve kaplıcası ile meşhur bir şehir olduğunu anımsatarak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “250 bin nüfusuyla da birçok ilden büyük nüfusa sahip. Tabi hızla gelişen, büyüyen şehrimizde de sosyal ve kültürel anlamda çalışmalar yapmak gerekiyor. Bunlara alt yapı oluşturmak gerekiyor. İnegöl Belediyesi olarak biz şehrin değerleriyle, milli ve manevi değerlerimizle örtüşen, örf, adet ve ananelerimizi yaşatan, beraberinde tabi ki inancımıza ters düşmeyen tüm organizasyonlara mümkün olduğunda destek vermeye, katkı koymaya çalışıyoruz. Şems ve Mevlana Derneği de gerçekten bu manada hayırlı faaliyetler yapan ve birçok insanın milli ve manevi açıdan şuurlanmasına sebep olan önemli bir dernek. Tabi bu faaliyetlerini şehrin birçok tarafına, köyünde, merkezinde, kutlu doğum haftasında veya farklı bir etkinlikte ortaya koyuyorlar. Dönem dönem de belediyemiz marifeti ile yapılan faaliyetlerde icra ediyorlar. İnegöl Belediyesi olarak kendilerine temin ettiğimiz yerde de haftanın belirli günlerinde gerek hanımlara gerekse beylere yönelik sema gösterileri yapılıyor, bununla alakalı eğitimler veriliyor. Ben arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MEVLEVİHANE YAPILACAK

Aktaş, konuşmasının sonunda daha önce de seçim beyannamesinde belirtildiği üzere Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği’nin çalışmalarını bir Mevlevihane ile taçlandırmak istediklerini kaydederek, “Şehre yakışır bir değer olsun istiyoruz. Bununla alakalı fizibilite çalışmalarımızda devam ediyor” dedi.

İnegöl Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181