İnegöl Hamidiye otoparkına kavuştu!
Hamidiye Mahallesi Başoğlu sokakta 23 araçlık otoparkın hizmete girmesi dolayısıyla açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, ”İnegöl Belediyesi olarak kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veriyor ve bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiğimiz projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyoruz” dedi.

56 MAHALLE OTOPARKI
Şehri rahatlatacak yeşil alanlar, dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ederken, özellikle mahalle otoparkı ve çocuk alanı uygulamalarımız bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizin en güzel örneklerindendir diyen Kansu; “Bu kapsamda bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 56 adet otoparkı İnegöl’ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdık. Bilindiği üzere son olarak Mesudiye Zencefil ve Betül Sokakta 36 araçlık yeni bir otopark uygulamasının çalışmalarına başlamıştık. Bugün de mahalle otoparkı projelerimize bir yenisini ekleme adına çalışmalarına bir aya önce başladığımız Hamidiye Mahallesi Başoğlu Sokaktaki 23 araçlık yeni otoparkımızın açılışını yapmak üzere buradayız. Çakırlar Düğün Salonu yan tarafında kalan bu alanda daha önce harabe, metruk bir bina vardı. Çok rezil bir durumdaydı. Bu yer ile alakalı mahalle sakinlerimizin talebi ve ayrıca bizim şehir merkezinde otopark sıkıntısını çözmek ve azaltmak amacıyla değişik mahallelerde değişik yerlerde otopark uygulama projemiz ışığında burada yeni bir mahalle otoparkını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ÇALIŞMANIN DETAYI
Hizmete açılan mahalle otoparkında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Kansu; “Söz konusu hazırlanan otopark düzenleme projesi çerçevesinde 1000 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 23 araçlık 345 metrekarelik otopark alanı, 640 metrekarelik sert zemin alanı, 15 metrekarelik ağaçlık alan bulunmaktadır. Projedeki ağaçlık alanlara (bordürle çevrili) görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanmıştır. Bitkilendirme çalışmasında; çınar, ıhlamur, erguvan ve dış budak bitkilerine yer verilmiştir. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge de yürüyüş ve oturma alanı uygulaması için kırmızı beyaz ve siyah renkli wash beton dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına yer verilmiştir. Oturma ve dinlenme alanı olarak ağaçlık alanların bulunduğu yerlere oturma bankı konulmuştur. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyeye maliyetinin yaklaşık olarak 100 bin TL’dir. Ayrıca yan yolları menfez yağmur sularını, asfalt yamasını tamamlayarak bugün itibariyle hizmete açıldı. İnşallah burası nezih bir ortam olur” dedi.
Kansu son olarak; “Otopark alanının şimdiden ilçemize ve Hamidiye Mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181