İnegöl Oylat'a toplam 1 milyon TL yatırım yapıldı!
Oylat’ta devam eden 3 ayrı çalışmayı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm tadilat çalışmalarının maliyetinin toplamda 1 Milyon TL olduğunu ifade etti. Tadilatlar kapsamında SUGESAM havalandırma çalışması, çevre düzenlemeleri ve Çağlayan Otelin dış cephe uygulamaları yer alıyor.

Ramazan ayı olması nedeniyle sakin günler geçiren Oylat’ta hummalı bir tadilat başlatıldı. Ramazan ayının ilk gününden itibaren başlayan tadilat çalışmaları kapsamında; Çağlayan Otel’in dış cephe düzenlemeleri, eski köylü pazarı alanında yapılan rekreasyon çalışmaları ve SUGESAM’ın ilave havalandırma çalışmaları uygulanıyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün Oylat’ı ziyaret ederek devam eden düzenleme ve tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.

YOĞUN YAZ TEMPOSU ÖNCESİ HUMMALI ÇALIŞMA
İncelemeler sonrası bir açıklama yaparak çalışmalar hakkında bilgi de veren Aktaş, “Bugün hem İnegöl’ümüzün değeri olan Oylat’ta devam eden çalışmaları yerinde inceleyelim hem de kamuoyu ile paylaşalım istedik. Aynı zamanda çalışmaları bizatihi yerinde görerek eksik ve aksakları giderelim istedik. Daha önce aldığımız karar doğrultusunda malum ramazanda oruç hali olduğu için insanlar tatili pek tercih etmiyor. Bu nedenle ciro ve potansiyel olarak düşük olan ramazan ayı içerisinde bütün tadilat ve çalışmaları yapmayı uygun gördük. Hummalı bir çalışma var görüldüğü üzere. İnşallah yalancı arife gününden başlamak kaydıyla da misafirlerimiz gelecekler. Yoğun bir yaz temposu Haziran sonundan itibaren Temmuz, Ağustos ve hatta Eylül sonlarına varan süreçte bizleri bekliyor” dedi.

OYLAT’TA YAPILAN ÇALIŞMALAR
Şuanda Çağlayan Otelde dış cephe giydirmeleri yapıldığını belirten Aktaş, “Aynı zamanda mantolama ve sıvama işlemleri de devam ettiriliyor. Yine bunun yanında daha önce yıktığımız köylü pazarının bulunduğu alanda da bildiğiniz gibi park ve çevre düzenlemesi yapıldı ve rekreasyon alanı olarak düzenlendi burası İnegöl Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla. Nihayetinde buranın en büyük hissedarı İnegöl Belediyesi. Bu konuda da destek veriyoruz hem proje olarak hem ekip olarak” diye konuştu.

SUGESAM’DA KAYIP SÖZ KONUSU DEĞİL
Oylat’ta devam eden bir diğer düzenleme çalışmasının da SUGESAM’da yapılan havalandırma olduğunu belirten Aktaş, şöyle konuştu: “Üçüncü bir düzenleme konusu da bir süre önce basını da dile getirdiği SUGESAM’daki çalışmamız. SUGESAM 1 milyon 900 bin TL’ye mal olmuş ve bunun 250 bin TL’si BEBKA’dan alınmış. 1 milyon 650 bin TL’si de Oylat AŞ’nin bizatihi parasıyla ödenmiş bir yer. BEBKA takdir edersiniz ki bu ve benzeri projelere eğer şehre faydalı olacağını düşünürse, vizyon proje olarak görürse maddi olarak katkı veriyor. Biz BEBKA’dan o desteği alabilmek için açılışı havalandırmayla alakalı gerekli çalışmayı yapmadan gerçekleştirmiştik. Yani burada bir şeyleri kırıp tekrar yapmıyoruz, sadece ilave bir bölüm yapıyoruz. Burada bir art niyet veya devletin bir kaybı söz konusu değil. Aynı havalandırma çalışması otel binasında da yapılıyor.”

OYLAT’I SÜREKLİ GÜNCELLEMEK DURUMUNDAYIZ
Başkan Aktaş, Oylat’ta yapılan tüm tadilat çalışmaların maliyetinin 1 Milyon TL olduğunu ifade ederek “Bir sene de Oylat’ta 170 bin kişi kalmış. Burası 7/24’ü yaşayan bir yer. Burada devamlı hayat var. İnsanlar buraya tatil yapmaya, rahat etmeye geliyorlar. Dolayısıyla o insanları rahat ettirebilmek içinde devamlı güncelleme yaparak eksik ve aksaklıkları gidermemiz gerekiyor. Geçen sene de Çağlayan otelimizin içinde iyileştirme yapmıştık. Gerçekten 5 yıldızlı otel oldu. Her sene yaptığımız çalışmalarla müşteri sayımız ve ciromuz artıyor. Oylat İnegöl’e köfte, tarım ürünleri, mobilya gibi bir değer olarak hizmet etmeye devam ediyor. Her ne kadar çok sık gelmesek de Oylat İnegöl’ün bir değeridir” şeklinde konuştu.

YENİ CAMİ YAPILACAK
Açıklamasında sırada yeni cami çalışmasının olduğunu da aktaran Aktaş “Biz caminin olduğu alanı da açmak istiyoruz. Onunla alakalı projelendirmelerimizi bitirdik. İnşallah yeni uğraş konumuz cami ve cami civarındaki müştemilat ile ilgili olacak. Meydanı mümkün olduğu kadar açmaya büyütmeye çalışıyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz tarafından da girişteki iki otelin restorasyon çalışmaları yapılıyor. Yine BUSKİ marifetiyle bir altyapı çalışması var. Onlara da teşekkür ediyorum. Olası sel olaylarının önüne geçmek için bu çalışma. Bunlar bir ay içerisinde toparlandığında mükemmel bir görüntü ortaya çıkacak. Oylat A.Ş’nin yaptığı çalışmalar bütün Oylat’a fayda sağlayacaktır” dedi.

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181