İnegöl tehlikeli atıklardan arınacak!
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fehmi Ökten, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Nalan Fidan, Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürü Yeşim Dedeoğlu ve Büyükşehir Çevre Kontrol Şube Müdürü Esra Eser toplantı da hazır bulundu. Toplantı da endüstriyel ve tehlikeli atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili bir takım değerlendirmeler de bulunuldu. Ayrıca endüstriyel ve tehlikeli atıkların bertaraf edilmesi konusunda bilgilendirme toplantılarına devam edilmesine ve denetimlerin de artırılmasına karar verildi.

Değerlendirme toplantısı hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “Endüstriyel ve tehlikeli atıklar yönetmeliği çerçevesinde, sanayi atıklarını sokaklara veya başka yerlere döken firma veya şahıslara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından önemli cezaların verilmeye başlandığını görmekteyiz. Bu cezalar gerçekten çok ağır. Esnaflarımız bu işin farkında değiller ama biz belediye olarak bu konuda defalarca uyarı ve bilgilendirme de bulunmuştuk. Biran evvel esnaflarımızın bu konuyla ilgili tedbirlerini almaları gerekiyor. Bugün de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri ile bu konuda bir takım değerlendirmeler de bulunduk. Ayrıca dönem dönem bu toplantıların süreceğini de buradan ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Endüstriyel ve Tehlikeli Atıklar Yönetmeliği çerçevesinde sanayi atıklarının belediye tarafından toplama zorunluluğunun olmadığını belirten Kansu “Şimdiye kadar bizler iyi niyet çerçevesinde bu toplama işini gerçekleştiriyorduk. Ancak yasa diyor ki, işletme sahipleri ve esnaflar geri dönüşüm lisans belgesi olan bir firma ile anlaşarak, onlara teslim etmek zorundalar. O firmalarda bunu yine enerji üretimi veya düzenli katı atıkların bertaraf yönetmeliğine uygun şekilde bertaraf etmek zorundalar. Ama ne yazık ki defaatle sanayiyi gezdiğimizde, o çirkin görüntüleri tekrar tekrar görüyoruz ve üzülüyoruz. İnegöl´ümüz bunları hak etmiyor. İnegöl esnafımız bu davranışıyla, yaptığı faaliyeti iyi idrak etmediğini yani İnegöl´e olan borcunu iyi ödemediğini, gelişi güzel endüstriyel ve tehlikeli atıkları attıklarını görüyoruz” dedi.

Kansu; “Endüstriyel ve tehlikeli atıkların bertaraf edilmesi ile alakalı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile ortaklaşa olarak sürdüğümüz denetimler ile şehrimizin çevresini vatandaşlarımıza yakışır bir konuma getirmenin uğraşı içindeyiz. Bu konuda esnafımızın da bizimle iş birliği yapmaları gerekiyor. Eğer esnafımızın tespit ettikleri kişi veya firmalar varsa, bunları ihbar etsinler. Biz de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile irtibat kurarak, gerekli uyarı ve cezai işlem hükümlerini hayata geçirelim. Ayrıca bu konuda denetimlerin aratarak devam edeceğini de buradan belirtmek istiyorum. Belediye olarak kendilerine tekrar bu konuda bizimle işbirliğine ve çevreye saygılı olmalarını, çevreyi sevmelerini, çevreye sahip çıkmaları için uyarıyor, saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181