İnegöl'ün yolları yenileniyor!
Hizmet ağını her geçen gün artırmaya devam eden İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkı ve destekleriyle kırsal mahallere hizmet götürmeye devam ediyor. Bu anlayışla Edebey Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Soğuk Hava Tesislerine giden yol üzerinde asfaltlama çalışması yapıldı.

Çalışmaların yürütüldüğü alanda incelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, yolun asfaltlanmasıyla Edebey Mahallesi sakinlerinin rahat bir nefes alacağını belirttiler.

MAHALLE SAKİNLERİNİN HAKLI BİR TEPKİSİ VARDI
İnegöl Belediyesi olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hareket ederek merkez ve kırsal mahallelerimizde yoğun bir şekilde hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz diyerek konuşmasına başlayan Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “Bildiğiniz üzere geçen yıl sonbahara doğru bu yol için Edebey mahalle sakinlerimizin haklı bir tepkisi vardı. Devlet Su İşlerinin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı soğuk hava tesislerine giden bu yol çamur halde idi. Bundan dolayı da bu yolu kullanan mahalle sakinlerimiz ve özellikle çiftçilerimiz mağdurdu. Yolun istenilen durumda olmamasından dolayı ulaşım zor şartlar altında yapılıyordu. Bunun sonucunda da mahalle sakinlerimiz bizlerden bu yol sorunun bir an önce çözülmesini istediler” dedi.

GEREKLİ ÇALIŞMANIN YAPILACAĞINI BELİRTMİŞTİK
Mahalle sakinleri için çekilmez bir hale gelen bu yolun durumunu görmek için bizzat geçen sene buraya gelerek gerekli incelemelerimizi yapmış ve yolun durumu hakkında burada bir basın açıklaması yapmıştık diyen Kansu; “Basın açıklamamızda mahalle sakinlerimizin tepkilerinin haklı olduğunu belirtmiştik. Devlet Su İşlerinin yoğun bir yatırımı çerçevesinde burada yürüttüğü kanal yenileme ve köprü çalışmalarının akabinde havaların düzelmesiyle ve asfalt sezonun açılmasıyla mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmanın yapılacağını belirtmiştik” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
Bizler kırsal mahallelerimizin her türlü sorunun çözmek için aralıksız çalışmalarımıza devam ediyoruz diyen Kansu; “Bugün de gördüğünüz gibi Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle bu yolu asfaltlıyoruz. Burada yaklaşık 500 PMT ve yaklaşık yine 400 ton sıcak asfalt uygulanıyor. İnşallah burada yürütülen çalışmalar sonrası bu yol daha sağlıklı ve güzel bir şekilde mahalle sakinlerimize ve üreticilerimize hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Kansu son olarak; “Bu çalışmanın hem mahalle sakinlerimize hem de soğuk hava tesislerini kullanan çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim. Bu vesile ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine de hem burada hem de şehrimizin her yerinde bizlere vermiş oldukları katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Yolun asfaltlamasından dolayı kısa bir teşekkür konuşması yapan Edebey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fahrettin Erdoğan ise; “Daha önce bu yolu kullanırken mağduriyetimizi defaatle gerekli mercilere belirtmiştik. Özellikle bu yolu kullanırken yazın toz, kışın da çamur yüzünden sıkıntılar çekiyorduk. Bu noktada yetkililerimizin girişimleriyle yolumuz asfaltlandı. Edebey mahallesi sakinleri adına yolun düzenleme ve asfaltlama çalışmalarından dolayı hem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe hem de İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

İnegöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181