'İstanbul Caddesi Bursa trafiğine nefes aldıracak'!
Bursa’nın daha ulaşılabilir bir kent olması noktasında yapılan çalışmalarda, Büyükşehir Belediyesi’nin önemli isimlerinden olan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın, AS TV’de yayınlanan ‘Satırbaşı’ programında, kent içi ulaşımla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bursa’yı emin adımlarla geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde gerçekleştirdiği hizmetlerle kentin değer kazandığını kaydeden Taha Aydın, İstanbul Caddesi ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.

Bursa’daki araç yoğunluğu ile ilgili de bilgiler veren Aydın, “Bursa’da son 1 yıl içinde 76 bin Bursa plakalı araç trafiğe çıkmış ve bunun yanında 34 ve diğer plakalılar da var… Bu rakam, büyük bir rakam. Nüfus artışının yüzde 16,5 olmasına karşılık, araç artışı yüzde 73 civarında. Bazı evlerde 2-3 araç var ve bireysel kullanım çok yaygın” diyerek konforlu ulaşımın yaygınlaşmasıyla insanların toplu ulaşıma yönelebileceğini belirtti.

Modern taşımacılık 
Raylı sistemin çok teknolojik ve modern bir taşımacılık sistemi olduğunu söyleyen Aydın, “Bursa’da artık raylı sistem olma zorunluluğu var. Kent içinde yapılan çalışmalar uzun süre alıyor, insanlar rahatsız oluyor ama tamamlandığında mutlu olacaklar. Şu anda İstanbul Caddesi, hedefimizi tutturuyoruz. Dikkatimiz burada ve Bursa’nın en işlek caddesinden bahsediyoruz. Burada çalışmak kolay değil, insanların konforlarını bozmadan çalışmak zor. İhale kapsamında işi bitireceğiz. İstasyonlar da konforlu ve emniyetli üst geçitler olarak yapılıyor” dedi.

Aydın, ulaşım sisteminde hızın önemine vurgu yaparken, “Çağımız hız çağı, zamanı da iyi kullanmak adına raylı sistem hızlı çalışacak ve bu bölgede hızlı bir kalkınma olacak, biz bunu öngörüyoruz. Dolayısıyla da İstanbul Caddesi çehresiyle beraber değişecek. İstanbul Caddesi’nde tramvayın yanı sıra 3 şerit solda, 3 şerit sağda ve Beşyol’da yanlarda servis yolu olacak şekilde yapılan yollar tamamlanınca trafik nefes alacak. Her şeyin başı ulaşım, ulaşımı çözdüğünüzde her şeyi çözersiniz. Bursa’da çok güzel şeyler oluyor” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181