İzmir Yolu'na hafif raylı sistem geliyor!
Bursa İzmir yolu için yeni bir ulaşım modeli planladıklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni hedeflerinin İrfaniye, Badırga ve Görükle olduğunu söyledi.

Görükle'den öteye İrfaniye ve Teknoloji Sanayi Bölgesi'ne raylı sistem götüreceklerini, şu anda 31 kilometrelik hatta metronun aktarmasız yolculuk yaptığını kaydeden Başkan Altepe, "Biz göreve geldiğimizde 110 bin olan günlük yolcu taşıma kapasitesi bugün 300 bine ulaştı. Bunu 600 bin kişiye kadar çıkarabiliriz. Çünkü 106 vagonumuza ilave 60 vagon daha geliyor. 166 vagon ile bunu rahatlıkla sağlayabiliriz. Yeni yaşam alanlarının oluşmasıyla İrfaniye ve Badırga bölgesine Görükle'den hafif raylı sistemi götüreceğiz. Bunun planlarını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Tuğba Gülten / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181