İznik Belediyesi Ülker Aktar Huzurevi'nin temeli atıldı!
İznik Belediyesi Ülker Aktar Huzurevi Temel Atma Töreni Protokol Üyeleri ve İznik Halkının katılımı ile gerçekleşti.

Selçuk Mahallesi Prof. Dr. Işık Kara Sokakta yapılacak İznik Belediyesi Ülker Aktar Huzurevi Temel Atma Törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bursa Ak Parti Milletvekilleri İsmail Aydın ve Hüseyin Şahin, Bursa Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yunus Kaldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Belediye Meclis Üyeleri,Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, İş adamı Yahya Şükrü Gürün ve ailesi, İznik halkının katılımı ile yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programda Ayasofya Orhan Camii Müezzini İsmail Demircan  Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu. Ardından selamlama konuşması için Rahmetli Ülker Aktar’ın oğlu Sayın Yahya Şükrü Gürün yaptığı konuşmada " Öncelikle ben bu huzur evine ismini veren rahmetli annemin bir sözünü size aktarmak istiyorum. Annem ; “ Allah yaşlılığında kimseyi kimseye muhtaç etmesin” derdi. Hayatı insanlara iyilik ve yardım etmekle geçen annem herkesi Ülker annesiydi. Aslen ben Sivas Gürünlü’yüm. İznik ile olan tanışmam 2010 yılında arazi alıp meyveciliğe başlamamla oldu. Burada başta benim ile birlikte çalışan arkadaşım, ailesi her türlü ticaret ilişkisinde bulunduğum tüccar kardeşlerim, ayrıca dostlukları ile benim yanımda olan çiftçi kardeşlerim, bu zaman zarfında bana hep dürüst ve yakın oldular. Bu yakınlaşmaları da beni İznik’li hissettirdi. Bende uzun zamandır düşündüğüm huzur evi projesini burada yapmaya karar verdim.  Sayın Belediye başkanımız Osman Sargın'a kendisine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ederim.  Yapılacak olan İznik Belediyesi Ülker Aktar Huzur Evinin sizlere hayırlı olmasını diler teşekkür ederim" dedi.

Başkan Sargın; "Belediye Kimsesizin Kimsesi Olacak"
Vizyonel Projeler ile İznik’i yeniden imar eden, Yeni İznik’in Mimari İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise yaptığı konuşmasında " Sevgili Hemşehrilerim; Ülkemiz ve coğrafyamız üzerinde oynanan büyük oyunlar var. 15 Temmuz’da hain bir girişimle ülkemizi karıştırmak istediler. Milletimizin üzerine tanklarla uçaklarla gittiler. Milletimiz kendini siper ederek bu girişime dur dedi. Ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar başarıya ulaşamadı. Ne Yapsalar boş. Onların bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Yine dün CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna kaldırdılar, ülkede kaos çıkartmak istediler. Ama şunu hesap etmediler; onların tuzaklarına karşı Allah’ın da bir tuzağı vardı. Ve yine başarılı olamadılar, olamayacaklar da. İslam coğrafyası ve ülkemiz üzerinde hesapları olanlar bilsinlerki; Asla başaramayacaklar. Bu aziz milleti bölemeyecekler, bu vatanı parçalayamayacaklar, bayrağımız inmeyecek, ezanlarımız dinmeyecektir. Bu millete diz çöktüremeyecekler. Çünkü biz biliyoruz ki; bizim dirimiz asker, ölümüz şehittir. Onların ölüsü leş dirisi kalleştir.

Belediyecilik odurki; yoksulunun yanında olacak, engellinin engelini giderecek, sahipsizlere sahip çıkacak, kimsesizlerin kimsesi olacak. “Belediye Nerede” diyenin daha sormadan yanında olacak. Velhasıl; dertlinin sıkıntılının kimsesizlerin kimsesi olacak.

İşte bu düsturla çıktığımız bu yolda ilk icraatlarımızdan biri; Engelsiz Yaşam Merkezimiz oldu. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarfettik.
Değerli Dostlar; hepimiz yaşlanacağız, herkes yaşlanacak. Gönül isterki; her türlü ihtiyaçları ailesi tarafında karşılansın. Ama olur da hiç kimsesi kalmamışsa işte o zaman kimsesizlerin kimsesi olmayı ilke edinmiş belediyeler bu vatandaşlarımıza sahip çıkacak. Belediyenin şevkat eli huzur evleri vasıtasıyla vatandaşlarımıza uzanacak. Hamd olsun bugün böylesi güzel bir hizmetin temelini hep birlikte atıyoruz.

Bizim işimiz halka hizmet. Biliyoruz ki; hakkın rızasının yolu halkın duasından geçmektedir. Halkımızın duasını almak için daha çok çalışacağız, daha çok hizmet üreteceğiz. Vaktimiz az yapacak işimiz çok.

İnşallah bugün temelini attığımız ve hızlı bir çalışmanın neticesinde kısa bir süre sonra hizmete sunacağımız bu tesis milletimize ve devletimize hizmet eden yaşlılarımıza ahir ömürlerinde güzel ve huzurlu günler geçirmelerini sağlayacaktır.

Yaşlılarımızın hem konforunu hem de sosyal yaşamı bir arada bulacaklardır. İşte böylesine önemli bir tesisin yapımında emeği bulunan Rahmetli Ülker Aktar Hanımefendinin ailesine teşekkür ediyor, Allah’tan Ülker Aktar hanımefendi için rahmet diliyorum. İnşallah kazasız belasız bir şekilde binanın tamamlanarak ilçemizin ve milletimizin hizmetine sunulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise konuşmasında " Bu gün burada böylesi mübarek Cuma günün de İznik’e kazandırılacak olan bu Ülker Aktar Huzur evinin temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Öncelikle Ülkemiz tabiî ki çok özel bir süreçten geçiyor. Bu süreç içerisinde gerek bugün, gerekse bundan önce bu vatan bu millet bu bayrak adına şehit düşmüş olan tüm şehitlerimizi ve yaralı olan kardeşlerimizi ben bir kez daha rabbimden Rahmet diliyor, yaralı olan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ve tüm yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bu terör saldırılarını gerçekleştiren adı her ne olursa olsun bunları bir kez daha huzurlarınızda lanetliyorum. Rabbim bu teröristlerin inşallah kahrı perişan eylesin diyorum. Bugün burada hep birlikte güzel bir törende birlikte olmanın mutluluğu olması içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ama öncelikle çok değerli Belediye başkanımızı böylesi sosyal proje geliştirdiğinden ve belediyecilik anlamında İznik’e kazandırılacak olan böyle bir huzur evinin projesini gerçekleştirdiğinden ve arsasını tahsis ettiğinden dolayı bu arsaya ve hayır sever sponsorlarımız kanalı ile yapılacak olan bu huzur evinin İznik’e hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim bu hayır severlerimizin kazançlarına bereket versin, kendilerinden Allah Razı olsun. Ömrümüze ömür katan böylesi hareketleri, böylesi güzel örnekleri de inşallah tüm hayır severlerimize de örnek alınmasını temenni ediyorum" dedi.

Bursa Ak Parti Milletvekili İsmail Aydın konuşmasında " Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum . Bu temelini attığımız yatırımın İznik'e hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kıymetli hemşerilerim sözlerimin hemen başında dün Cizre de Şehitlerimizi ve  15 Temmuzdan bu yana  15 Temmuz Şehitlerimizi Rahmet ile Minnetle yad ediyorum.  Yaklaşım 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülkeyiz . Terörün amacı belli insanları , milletimizi  yıldırmak ve bu yılgınlıkla belki bir şeyler yaparız hesabındalar. Kıymetli hemşerilerim nasıl 15 Temmuzda bütün siyasi farklılıklarımızı , felsefi düşüncelerimizi bir kenara bırakarak milletçe bir , beraber olarak  bir darbeyi püskürtüysek terörün önünü de ancak Milletçe bir ve beraber birbirimize kenetlenerek  üstesinden gelebiliriz. Öyle ümit ediyorum ki bunlar teröründe son çırpınışları olur .Biliyorsunuz şu saatlerde 3. köprümüzün Yavuz Sultan Selim Köprümüzün de açılışı yapılıyor . Bakanlarımız , Cumhurbaşkanımız , Başbakanımız orada . Bizde bu gün burada Tarih Başkenti İznik'imizde çok önemli bir temel atma törenini icra ediyoruz . Bu güne kadar İznik'imizde hükümet olarak yollarımızı imar ettik . İznik'imizi dört bir yandan ulaşılabilir bir şehir yaptık. Bir yandan büyükşehir eli ile alt yapımızı yaptık. Su , Kanalizasyon sistemimizi yeniledik , arıtma sistemimizi yaptık . İznik'i ilk kez tarihinde doğalgaz ile kavuşturduk , diğer yandan okullarımızın resmi planlarımızı yeniledik . Bu günde kıymetli Belediye Başkanımız Osman Sargının seçim beyannamesinde sizlere vad ettiği huzur evinin temelini atıyoruz .

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise: “Böyle hayırlı bir iş için, hayırlı bir temel atma töreni münasebetiyle aranızda bulunmaktan, değerli Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendi başta olmak üzere Ankara’nın selamlarını, saygılarını, sevgilerini sizlere iletebilme fırsatı bulmaktan  büyük mutluluk duydum. Hem davetiniz hem sıcak ev sahipliğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

MEDENİ ÜLKELER MİLLETİNE SAHİP ÇIKAR
Bursa Valisi İzzetin Küçük yaptığı konuşmada "Medeni ülkeler sadece güçlü ülkeler değildir. Medeniyetin temel  özelliği; zayıflarına, çaresizlerine, fakirlerine sahip çıkabilen toplumlar ve devletler olmalarıdır. Bütün canların canı acır ama sadece insanın başka bir insanın canı acıdığında canı acır. Bu medeni bir toplulukla, medeni olmayan barbar bir topluluğu ayıran en önemli çizgidir, ayrım noktasıdır.

Hayırsever İşadamı Yahya Şükrü Gürün Beyefendiye çok teşekkür ediyorum, şahsında ailesine de teşekkür ediyorum. Çok hayırlı bir evlat. Sadece kendi anne babasının değil başkalarının da anne babasının duasını alacak. Kendisini tebrik ediyorum, hürmetlerimi sunuyorum. İznik Belediye Başkanımız da böyle önemli bir yatırımda ön ayak oldu, belediyenin arsasını verdi, öncelik verdi. Bu bir farkındalıktır. Kendisine teşekkür ediyorum. Devletimizin adalet yönü vardır, güç yönü vardır, bir de şefkat ve merhamet yönü vardır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız devletimizin sevgi, şefkat, merhamet yüzüdür. Her alanda her şekilde bütün mağdurlara güçlü bir şekilde sahip çıkmıştır. Bugün de Sayın Bakan Yardımcımız aramızda. Böyle özel ve güzel bir günde bize destek verdikleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, protokol üyeleri tarafından Ülker Aktar Huzurevi için temel atma butonuna basılarak, pek çok yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşımıza ev sahipliği yapacak olan kuruluşun yapımına start verilmiş oldu. 

İznik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181