Karacabey - Kurşunlu yolunda ulaşım kolaylaşacak!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacabey’in Yeniköy – Kurşunlu arasındaki yolun genişliği 5 metreden 10 metreye çıkarılırken, yapılacak sıcak asfalt kaplama ile Kurşunlu’ya ulaşım sorunu da tamamen tarihe karışacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 8 kilometrelik yola yaklaşık 4 milyon TL yatırım yapacaklarını belirterek, bugüne kadar Karacabey’e yapılan ulaşım yatırımlarının da 32 milyon TL’yi aştığını söyledi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Kurşunlu yolunda kışın kar ve buzlanma, yazın ise araç yoğunluğu yüzünden sürekli sorun yaşandığını hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımıyla artık bu sorunların ortadan kalkacağını vurguladı.

Bursa’da ulaşım sorununu en aza indirmek amacıyla raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme, köprü ve kavşak düzenlemeleriyle yatırım bütçesinin yüzde 70’ine yakınını ulaşıma ayıran Büyükşehir Belediyesi, 10 yeni ilçedeki ulaşım yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyor. Karacabey ilçesinin sahil kesiminde olan Kurşunlu Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı 5 metre genişliğindeki yolun kışın kar ve buzlanma yazın ise trafik yoğunluğu yüzünden ihtiyaçları karşılamaması üzerine devreye Büyükşehir Belediyesi girdi. Yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki yolun genişliği 5 metreden 10 metreye çıkarılırken, genişletme çalışmaları tamamlandıktan sonra yol sıcak asfaltla kaplanacak.

32 milyonluk yol yatırımı
Karacabey Kurşunlu yolunda devam eden yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yatırımın yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olacağını ve bugüne kadar Karacabey ilçesindeki ulaşım yatırımlarının da 32 milyon TL’yi aştığını söyledi. Karacabey’in sahil beldesi olan Yeniköy ile Kurşunlu arasındaki yolun da en sıkıntılı bölgelerden olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Yol dar olması yüzünden sıkıntılar yaşanıyordu. Belediye ekiplerimiz çalışıyor ve yolun genişliğini 10 metreye çıkarıyoruz. Genişletme ve altyapı çalışmaları bittikten sonra 8 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yapmayacağız. Özellikle Kurşunlu mahallesi halkının uzun yıllardır beklentisiydi. Kısa zamanda tamamlayıp, bu beklentide mutlu sona ulaşacağız. Şimdiden Kurşunlu ve Karacabey’e hayırlı olsun” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yolun dar olması nedeniyle kışın kar ve buzlanma yüzünden yazın da yoğun trafikten sıkıntılar yaşandığını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesiyle bu sorunların artık yaşanmayacağını kaydeden Özkan, bölgeye yaptıkları yatırımlar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181