Karaloğlu: 'Bursa tarih ve şifa şehri'
Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen ve Orhangazi Belediyesi’nin de şubat ayı meclis toplantısında derneğin üyesi olarak kabul edildiği foruma Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’da katıldı.

KARALOĞLU;BURSA TARİH VE ŞİFA ŞEHRİ
Vali Münir Karaloğlu, Bursa’nın tarihin her döneminde şifa şehri olduğunu, İngiliz lordlarından Osmanlı sultanlarına kadar herkesin Bursa’da şifa aradığını belirterek, yapımı devam eden 3 bin yatak kapasitesine sahip hastanelerin tamamlanmasıyla Bursa’nın sağlık ve medikal bakımdan dünyanın en önemli şehirlerinden biri olacağını kaydetti. Sağlık ve turizm konusunda Bursa’nın uluslar arası havaalanlarına uzak olmasının bugüne kadar bir sorun olarak karşılarına çıktığını ifade eden Vali Karaloğlu, “ İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunun Altınova-Gemlilk bölümü tamamlandı. İzmit Körfezi geçiş köprüsü de mayıs ayında hizmete açılacak. Otoyolun İstanbul- Bursa bölümü açıldığında Sabiha Gökçen ile Bursa arası 40 dakikaya düşecek. Böylece Bursa’daki hastane ya da termal merkeze gelmek isteyen yabancı turistler çok daha çabuk şehre ulaşabilecek.” diye konuştu. Vali Karaloğlu, Arap turistleri sadece gezmek için değil, yatırım için de beklediklerini kaydederek, “Artık yatırım için de gelecekler. Sağlık, termal ve gayrimenkul yatırımları için gelmeye de başladılar” dedi.

TERÖR TURİZMİ ETKİLİYOR AMA BİZ TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid ise Bursa’nın tarihin her döneminde sağlık açısından çok iyi bir durumda olduğunu belirterek, bir Arap turistin gittikleri ülkede 4 bin 500 dolar harcama yaptığını söyledi. Ortadoğu’da yaşanan terör olaylarının turizmi olumsuz etkilediğini kaydeden Fehaid, “ Ama bu gibi durumlar bizi engelleyemeyecektir. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve İslam ülkeleri ile yapacağımız yoluculuğu kesintiye uğratmayı düşünmüyoruz. Yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Mustafa Esgin de Bursa’nın sağlık ve termal turizm potansiyeline işaret ederek, Bursa’nın sağlık turizmi sayısının son 5 yılda 20 kat arttığını söyledi. Açılış konuşmaları ve gerçekleştirilen panellerin ardından 4 kıtadaki 22 ülkeden gelen 57 kişilik alım heyeti, Almira Otel’de ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181