Kent Meydanı-Terminal tramvay hattı caddeye estetik bir görüntü katacak!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanı-Terminal tramvay hattının yüksek olan perde duvarları standartlara uygun şekilde kısaltılırken, uygulanacak ferforje korkuluklarla bir kent mobilyası gibi caddeye estetik bir görüntü katacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hat boyunca yapılacak çevre düzenlemelerinin yanında bir kent mobilyası gibi tasarlanan istasyonlar ve ferforje korkuluklarla İstanbul Caddesi’nin estetik bir görünüme bürüneceğini söyledi.

Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda projelendirilen toplam 9.4 kilometre uzunluğundaki 11 istasyonlu T2 Kent Meydanı – Terminal tramvay hattında inşaat hızla sürerken, yüksekliği nedeniyle görüntü kirliliği oluşturacak perde duvarlarda yeni düzenlemeye girildi. Raylı sistem ile karayolunu birbirinden ayıran perde duvarların yüksekliğinin caddedeki görselliği bozacağını göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, bu duvarları karayolları standartlarına uygun olarak 75 santimetreye kadar indiriyor. Böylelikle karayolundaki güvenlik bariyerleri ile aynı yüksekliğe sahip perde duvarlar sayesinde caddedeki raylı sistemin algısı öne çıkmış olacak. Bunun yanında perde duvarlar üzerine yapılacak ferforje korkuluklarla İstanbul Caddesi estetik bir görüntü kazanacak.

Bursa’nın en önemli girişi
İstanbul Caddesi’nin Bursa’nın en önemli kent girişlerinden biri olduğunu, bu nedenle caddede yapılacak tüm çalışmalarda kalite ve estetiğe büyük önem verdiklerini söyledi. Proje kapsamındaki perde duvarı imalatının Terminal istikametinden başladığını ancak duvarların yüksekliğinin görüntü kirliliği oluşturduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Lastik tekerlekli araçlar ile raylı sistemi ayıran perde duvarların, trafik bariyerlerinden yüksek olması çirkin bir görüntü oluşturdu. Bu konuda vatandaşlarımızdan da şikayetler geldi. Bunun üzerine duvarların karayolu standardı olan 75 santim yüksekliğe indirilmesi istedik. İmalatı tamamlanan bölümdeki duvarları özel cihazlarla kısaltıyoruz. Bundan sonra kent merkezine doğru yapılacak imalatlar da 75 santimetre olarak devam edecek. Hat boyunca yapacağımız çevre düzenlemeleri, kent mobilyası gibi tasarlanan istasyonlar ve perde duvarlara yapılacak ferforje korkuluklarla İstanbul Caddesi estetik bir görüntüye kavuşacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181