Kestel Bölge Parkı açıldı!
Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarına hızla devam eden Büyükşehir Belediyesi tarafından Kestel’e kazandırılan ‘Bölge Parkı’, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşırken ‘Daha Yeşil Bursa’ hedefiyle, tüm kentte, yeşil alan miktarını da sürekli arttıran Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Kestel Bölge Parkı’, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katıldığı törenle hizmete açıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, partililer ve Kestelli vatandaşlar da törene yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, Bursa’nın hedefleri olan örnek bir kent olduğunu söyledi. Kentin güçlü bir misyonunun var olduğunu kaydeden, tüm coğrafyalarda da Bursa ve Türkiye’nin emeğinin olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Bursa’nın yerli üretimde hak ettiği değere kavuştuğunu belirterek, ulaşımdan yerli uçak üretimine kadar her konuda Bursa’da yapılan yatırımlardan örnekler verdi.

Bursa’yı daha sağlıklı bir geleceğe taşırken çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Altepe, “Bursa’da her alanda çalışma var. Kentin her köşesi şantiye halinde. Yeni eserler yapmak, yollar açmak için ortalama her gün bir bina yıkıyoruz. Bursa, arazi fakiri. Şehre nefes aldırmak için devamlı bina yıkıyor, kamulaştırma yapıyoruz. Bursa, yıkarak güzelleşiyor” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçede 1070 mahallede çalışıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi ile tüm ilçelere ve köylere sağlıklı altyapı hizmetinin ulaştırıldığını anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçede 1070 mahallede çalışıyoruz. Denizin ve derelerin temizliği için de gerekeni yapıyoruz. Deliçay ve İsmetiye’den başlayarak derelerimiz artık Nilüfer’e temiz olarak bağlanmaya başladı. Kestel’de de hizmetlerimiz sürüyor. Tarihi eserlerden içme suyuna, spor tesislerine, yeşil alana, okullara ve köylülerimize kadar her konuda destek veriyoruz. Tarımın ve hayvancılığın gelişmesi için de tesisler kuruyoruz. Eski Gürsu halinin olduğu bölgeye ürün ihracat merkezi kuruyoruz” şeklinde konuştu.

“Gönüller yapmaya ve eserler bırakmaya geldik”

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerden gelen talepleri değerlendirip hayalleri gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler, gönüller yapmaya, hizmetler yapmaya ve eserler bırakmaya geldik. Kestel Belediyesi proje getiriyor, bizler de gereken hizmeti yapıyoruz. Kestel Bölge Parkı, halkın faydalanacağı güzel bir mekan oldu. Kestel için ne yapsak azdır” diyerek, parkın ilçeye nefes aldıracağını belirtti.
Başkan Altepe, Kestel Yeni Mahalle’de toplam 30 bin metrekarelik alanda oluşturulan Kestel Bölge Parkı’nda 15 bin metrekarelik yeşil alan bulunduğunu sözlerine ekledi.

Parkta yeşil alan çalışmaları kapsamında 4000 çalı, 400 fidan, 80 bin çiçek dikimi gerçekleştirildi. Park bünyesinde 1780 metrekare beton parke uygulaması, 4600 metrekarelik washbeton döşemesi, 630 metrekare kauçuk parke, 650 metrekare mermer döşemesi, 2000 metrekare kesme taş döşemesi, 1165 metrekare traverten döşemesi, 660 metre ince bordür, 3100 metre andezit bordür, 56 bin kilogram ferforje korkuluk yapıldı. Park içinde 408 adet ufo aydınlatma direği de yer alıyor. Sosyal ve sportif alanlar kapsamında da 2 adet çocuk oyun grubu, 3 adet spor aleti takımı bulunan parkta ayrıca birer adet voleybol ve basketbol sahası, ekosistemli nilüfer havuzu, kuru havuz ve kaskatlı havuz ile mescit, restoran, güvenlik ve büfe gibi bölümler de yer alıyor.

Bakan Ala: “Dünyaya örnek olacak biçimde yol alıyoruz”

İçişleri Bakanı Efkan Ala da Bursa’da yapılan yatırımların önemine işaret ederek, halkın hizmetlerden memnuniyet duyduğuna dikkati çekti. Bakan Ala, “Belediye başkanlarımız söz verdikleri hizmetlerin yanı sıra söz vermedikleri halde de halkın ihtiyacı olan yatırımlarını yapıyorlar. Milletin arzu ettiği yönetim anlayışı bu. Biz, söz verip de sözünün yüzde 10’unu bile yerine getiremeyen çok siyasi anlayış gördük. Allah’a şükür, söz verdiğinin hepsini yerine getiren ama yolda giderken, işini yaparken yeni ihtiyaçlar çıktığında onları da yerine getiren bir siyasi anlayışla bu memleket buluştu. 2002’den beri, dünyaya örnek olacak biçimde yol alıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de yaşanan büyüme oranına işaret eden Bakan Ala, Türkiye’nin, dünyada ekonomisini en yüksek düzeyde büyüten ilk 5 ülkeden biri olduğunu söyledi. Bu durumun geleceğe olan inancı ve güveni arttırdığına değinen Bakan Ala, “Gündemimiz vatandaşa hizmettir, dertleri çözmeye çalışmak bizim işimizdir. Dünya çapında büyük projeler yapıyoruz” dedi.

Bursa’ya değer katan hizmetlerin süreceğini kaydeden Bakan Ala, bölge parkının Kestel’e değer katacağına inandığını söyleyerek, Bursa’ya hizmetleriyle dikkat çeken Başkan Altepe’yi tebrik etti. Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da Kestel’de gerçekleştirilen yatırımlardan örnekler verdiği konuşmasında, ilçeye hizmette her zaman kendilerine destek veren Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, Bakan Ala ve protokol üyeleri ile birlikte açılışını yaptığı Kestel Bölge Parkı’nı gezerek, vatandaşlarla da sohbet etti. Kestelli vatandaşlar da ilçeye özel bir park kazandıran Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181