Kocaeli’nin tramvayları da Bursa’da üretiliyor!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte yerli tramvay üretimi yapan Durmazlar’da üretim atölyelerinde incelemelerde bulundu. Bursa’nın geleceğe emin adımlarla ilerlediğini anlatan Başkan Altepe, “Türkiye, hızla gelişiyor ve kalkınıyor. Türkiye, güçlü şehirlerle büyüyüp gelişiyor. 2023 yılı hedefleri doğrultusunda Türkiye, yüksek katma değerli ürünleri üretme hedefinde hızla ilerliyor. Bu işin de öncülüğünü Bursa yapıyor” dedi.

Başkan Altepe, ilk yerli araç üretiminin Bursa’da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştiğini hatırlatarak, “Bursa’da tamamen kendi üretim ve projelerimizle, Bursalı sanayici ve mühendislerin projeleri ve tasarımlarıyla üretilen yerli üretim araçlar, artık dünya pazarlarında satılabiliyor” diye konuştu.

Kocaeli’ye özel tasarım
Başkan Altepe, Bursa’da üretilip kullanılan tramvay ve metro araçlarının yanı sıra Türkiye ve dünya şehirleri için de araç üretimlerinin başladığını ifade etti. Kocaeli için 12 adet tramvayın Bursa’da üretildiğini söyleyen Başkan Altepe, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin talepleri doğrultusunda dizayn edilen ve projelendirilen, yunus görüntüsüyle, yeşili ve siyahıyla Kocaeli’nin renklerini yansıtan, iç dizaynıyla da özel bir proje oldu. Yerli 12 tramvayın üretimi yakın zaman içinde tamamlanacak. Kocaeli’nin şu anda imalatı süren raylı sistem inşaatı bittikten sonra, Bursa’da üretilen araçlar, Kocaeli’nin tramvayı olarak yollarda dolaşacak. Kocaeli’nin ve belediyelerimizin parası da yurtiçine kalacak” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, 12 aracın yaklaşık 70 milyon TL (70 trilyon) değerinde olduğunu söyleyerek, “Hem yurtdışından daha ucuza daha kaliteli araçlar üretiyoruz hem de paramız Türkiye’de kalıyor. Aynı zamanda servis imkanları da Bursa’dan kolayca yapılacak. Ülkemize de kentlerimize de belediyelerimize de kazandıran ve Bursa’yı dünya markası yapan bir proje oldu. Bursa artık dünya liginde ve dünyada 7 tramvay üreten şehirden biri Bursa” diye konuştu. Başkan Altepe, Bursa’da Kocaeli’den sonra Samsun ve diğer iller için de üretim yapılacağını dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181