Lik Yapı'dan Bursa Gayrimenkul Fuarı değerlendirmesi!
Ires Bursa Gayrimenkul Fuarı 2016'yı değerlendiren Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt fuarın ziyaretçi profiline yönelik bir takım tespitlerde bulundu. Fuarın doğru bir kitle tarafından ziyaret edildiğini söyleyen Mehmet Kurt, ''Fuara gelenlerin büyük bir kısmı potansiyel 'direk alıcı' olarak geliyorlar. Geçen yıl fuardan sonra satış anlamında iyi dönüşler almıştık, ancak bu yıl sıcak satışlarımız fuarda başladı.''dedi.

Lik Yapı'nın fuar için yaptığı hazırlıkların ve proje sunumlarının kalitesini artırdıklarını belirten Mehmet Kurt, ''Biz daha önce Bursa Nilüfer Bölgesi'nde Miss Park projesini inşa ettik, ardından turizm ve ulaşım açısından önemli bir yerde olan Mudanya'da projelerimizi yapmaya devam ettik, 2010 yılından beri de Mudanya'da projelerimizi hayata geçiriyoruz.''dedi. 

Mehmet Kurt 2010 yılından bu yana neden Mudanya'yı tercih ettiklerini Utku Çalışkan'a anlattı: ''Yaptığımız Bursa analizlerinde değerlenmeye açık ve ilk sırada yer alan bölge hep Mudanya oldu. İstanbul'un Bursa yakası olma özelliğinin başlangıç noktası Mudanya aynı zamanda turizm açısından da kıymetli bir bölge. Bunu ön görerek 2010 yılından bu yana bölgeden arazi satın aldık. Kendi arazimize de projelerimizi inşa ettik.''dedi

'Vali Bey'in söylediği Bursa Markası'nı 'BİZ' oluşturacağız'

Şehrin Yıldızları Gayrimenkul Ödülleri'nde Bölgesine Değer Konut Projeleri - Mudanya kategorisindeki ödülüyle taçlandırılan Halitpaşa Konakları'nın mimarisi ve zengin sosyal alanlarının kalitesine vurgu yapan Kurt, Mudanya'daki yeni projesi Seyirtepe Sarayları hakkında da ilk kez konuştu.

''Mudanya'nın çehresini değiştirecek Seyirtepe Sarayları 490 konuttan oluşacak ancak henüz tasarım aşamasında. Lokasyon avantajıyla ilgi göreceğini düşündüğümüz projenin 3 km yürüyüş yolu, spor alanları, havuzları ve şelalesi olacak.'' dedi.

Her şeye rağmen 'Türkiye'de gayrimenkul güvenli liman'!

İnşaat sektörünün gelecek 3 yılını da değerlendiren Kurt, ülkemizin seçim süreçlerinin uzaması ve terör olaylarının da yaşanması sebebiyle kötü bir dönemden geçtiğini hatırlattı ancak bu süreçten umutlu olduğunu, her şeye rağman Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu ve gayrimenkul yatırımlarının devam edeceğini savundu.

Mayıs'ta açılacak olan otoyol projesiyle İstanbul-Bursa mesafesinin 45 dakikaya düşmesinin çok heyecan verici bi durum olduğunu dile getiren Kurt, İstanbul'da konut fiyatlarının çok yüksek olduğunu bu sebeple Bursa'nın fiyat avantajıyla cazibe merkezi olacağını ifade etti.

Mudanya %300 değerlendi
Mehmet Kurt, ''2010'da yazlık semt olarak değerlendirilen Mudanya şimdilerde 4 mevsim yaşanabilir bir standarda erişti. Çünkü kaliteli, sosyal donatı alanları yüksek projeler Mudanya'da yükselmeye başladı. 
 İstanbul bağlantısı ve temiz havası ile Mudanya kalite ile birleşince büyük ilgi gördü. Bu durum Mudanya'daki konut algısını ve tabii ki fiyatları etkiledi. Ayrıca otoyolun açılması ile birlikte Mudanya'daki fiyatlar uçuşa geçecek. Mudanya'da konut yatırımı yapmak isteyenler ellerini çabuk tutmalı.'' dedi.

Kredi faizlerinin yüksek olduğunu da sözlerine ekleyen Kurt, kendi projelerinde faizin sıfırın altına ineceğinin de müjdesini verdi.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181