Mustafa Dündar'dan Gayrimenkul Fuarı açıklaması!
Osmangazi Belediyesi 'Soğanlı Kentsel Dönüşüm' projesiyle Ires Bursa Gayrimenkul Fuarı 2016'nın yıldızı oldu. Belediye Başkanı Mustafa Dündar: 'Bizler Osmangazi Belediyesi olarak inşaat çalışmalarına başladık. Ancak bu işin bir altyapısı var. Kentsel dönüşüm master planımızın yanı sıra Osmangazi'ye farklı noktalardan bakmamız da gerekti. Araştırma sürecinden sonra belli stratejik bölgeleri seçtik. Soğanlı da bu listenin ilk sırasındaydı.''dedi.

Dönüşümde domino taşı etkisi
Soğanlı'nın Bursa'daki en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyleyen Mustafa Dündar, projenin diğer bölgeler için domino taşı etkisi yaratacağını ifade etti.Toplam 42 hektarlık bir alanda gerçekleştirilen Soğanlı kentsel dönüşüm projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hazırlandığını dile getiren Dündar, ihalelerin yapıldığını, inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve bu sürecin 20 ay olduğunu, teslimlerin 2017 sonunda gerçekleştirileceğini de duyurdu.

Kentsel dönüşüm anlamında sadece Bursa'ya değil Türkiye'ye de öncü olması beklenen Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili Mustafa Dündar şu açıklamalarda bulundu: ''Projenin en büyük hedeflerinden biri çarpık kentleşmeye çözüm olmak ve şehrin merkezinde yeşil alan yaratmak. Bu sebeple iki bina arası cadde genişliğinin 120 metre olduğu kısımlar var. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın da istediği gibi daireler zemin+5 kat şeklinde tasarlanıyor.''dedi.

'Osmangazi'de yeni cazibe merkezleri oluşacak'
Bursa'nın coğrafik yapısına ve bulunduğu bölgenin karakteristik yapısında uygun projelerin üretimiyle Osmangazi'de yeni cazibe merkezlerinin de açılacağını dile getiren Dündar, Demirkapı, Kent Meydanı ve Soğanlı Vadisi'nde bu anlayışla çalışıldığını da sözlerine ekledi.

Fuarla Bursa'ya ilginin artacağını söyleyen Dündar, tüm halkı Ires Bursa Gayrimenkul Fuarı'na davet etti.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181