Mustafakemalpaşa'da 1500 kişilik cami açıldı!
Ramazan ayının her akşamını farklı bir ilçede geçirip, vatandaşlarla iftar sofralarında buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa’da Büyükşehir Belediyesi ile hayırseverlerin desteğiyle inşa edilen 1500 kişi kapasiteli Medine Camii’ni hizmete soktu.

Başkan Altepe, ilçelerde halkla buluşma toplantıları haline gelen iftar organizasyonları kapsamında Mustafakemalpaşa ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Hamidiye Mahallesi’nde düzenlenen iftar programının ardından; yine aynı mahallede bulunan 1500 Kişilik Medine Camii, Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından tekbir ve dualarla ibadete açıldı. Büyük bir coşkuyla gerçekleşen açılışa; Başkan Altepe’nin yanı sıra Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İlçe Müftüsü Musa Aydın ve davetliler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Medine Camii’nin başta Hamidiye, Yalıntaş ve Yunus Emre mahalleleri olmak üzere bölgeye büyük değer katacağını söyledi. Caminin açılışının bir Ramazan akşamında yüzlerce Müslümanın katıldığı iftar programıyla yapılmasının ayrı bir öneminin bulunduğunu belirten Başkan Altepe, “Allah’ın evi olan camilerimizi yapmak her kula nasip olmaz. Ne mutlu bizlere. Bu tür eserler yapmak için para harcamak nasip işi. Milyonlarınız olsa, hazinelere sahip olsanız bu tür eserleri yapamayabilirsiniz. Katkı sağlamayabilirsiniz. Bunları yapabilmek özel insanların işi. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Altepe, yaklaşık 3 milyon TL harcanarak yapılan Medine Camii’nin bölge insanı için bir buluşma merkezi olacağını kaydetti. Cami müştemilatının ve çevresinin toplantıların yapılabileceği, buluşmaların gerçekleştirilebileceği şekilde düzenlendiğini belirten Başkan Altepe, “Burası Mustafakemalpaşa için önemli bir buluşma merkezi olacak. Sadece 5 vakit namaz kılınmayacak, her türlü eğitim ve istişare toplantıları düzenlenebilecek. İçi ve dışıyla, çevresiyle pırıl pırıl bir mekan. Her şey en ince ayrıntısına kadar en güzel şekilde dizayn edilmiş. Emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise, Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle Hamidiye-Yalıntaş-Yunus Emre üçgenine güzel bir mabed kazandırdıklarını ifade etti. Camilerin millet bilincini oluşturan en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu söyleyen Kurtulan, “Biz bu güzelliği milletimizin isteğiyle yerine getirdik. Onlar istediler, bizde yardımcı olduk” şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Musa Aydın da 700 metrekaresi kapalı olarak 2750 metrekare alan üzerine konuşlandırılan Medine Camii’nde aynı anda 1500 kişinin ibadet edebileceğini söyledi. Aydın, caminin masrafının Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığını açıkladı.

Başkan Altepe, yatırımları hizmete aldıktan sonra Hamidiye Mahallesi’nde halka açık verilen iftara katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181