Nilüfer Belediyesi hava kirliliği raporunu kamuoyu ile paylaşıyor!
Yaşanabilir, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kentsel çevre için projeler üreten Nilüfer Belediyesi bu hedefle çalışmalarına devam ediyor. Çevre sorunlarına neden olan kirlilik kaynaklarının tespit edilmesi, denetim altına alınması, çevreye ve insan sağlığına olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla 2015 yılı Nisan ayında Nilüfer Belediyesi Halk Evi çatısında kurulan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu’ndan düzenli olarak veriler alınıyor.

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA) destek almaya hak kazanan projesi olan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu’nda kükürtdioksit (SO2), partikül madde (PM10 ve PM 2,5), karbonmonoksit (CO), toplam azotoksit (NOx), ozon (O3), toplam hidrokarbon (TCH), parametrelerinde sürekli ölçüm yapılıyor.

Nilüfer Belediye Başkan Mustafa Bozbey, istasyon aracılığıyla yapılan ölçümlerde her dakika sonuç alındığını ve bu verilerin günlük olarak internet aracılığıyla halkla paylaşıldığını belirtti. Hava Kalitesi İzleme İstasyonu’nda ayrıca meteorolojik veriler de izleniyor. Rüzgar hızı, yönü, hava, sıcaklık, nem, basınç, yağış oranlarının da ölçüldüğü istasyon verileri, Nilüfer Belediyesi internet sitesinden güncellenerek yayınlanıyor.

Hava kirliliği izleme projesinin diğer ayağı olan bilinçlendirme çalışmaları kapsamında öğrencilere hava kirliliği ile ilgili eğitimler de veriliyor. Devam eden eğitimlerle 10 bin öğrenciye ulaşılması planlanıyor. Nilüfer Belediyesi, bilinçlendirme çalışmaları kapsamında bilgi broşürleri de basarak bunları halkla paylaşıyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181