Orhaneli Gümüşpınar sulama göletine kavuşuyor!
Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma yatırımları kapsamında, Orhaneli’nin Gümüşpınar Mahallesi’ne sulama göleti yapımı gerçekleştirecek. Göletin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, büyük altyapı hizmetlerine BUSKİ aracılığıyla imza attıklarını vurguladı.

Kırsal kesimlerde uzun yıllardır beklenen hizmetlerin artık yapıldığını belirten Başkan ALTEPE, “Vatandaşlarımızın yıllardır beklediği ve Ankara’dan çözüm aranan işler, artık Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ eliyle Bursa’dan çözülüyor. Hedefimiz, başta dağ bölgesi olmak üzere tüm kırsalımızın daha fazla üretebilmesi, daha fazla kazanabilmesi, kuru tarımdan sulu tarıma geçebilmesi ve bu konuda çiftçilerin desteklenmesidir. Yapılması gereken tüm yatırımları yapıyoruz. Kırsalda ihtiyaç duyulan gölet inşaatlarını da Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Başkan ALTEPE, Topuk göletinin tamamlandığını hatırlatarak, “Orhaneli’nin Gümüşpınar bölgesi ve civarını da etkileyecek olan gölet, çok uzun yılların beklentisiydi. Büyükşehir Belediyesi olarak programımıza aldık. Projeleri tamamlandı, ihalesi yapıldı ve imalatı başlamak üzere. Havzada duvarlar örülecek, güzel bir gölet membranı serilecek ve sular burada toplanacak. Gölet bölgeye hayat verecek. Artık altyapı hazırlığı bitti, imalat başlıyor. İnşallah en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Projeleri tamamlanıp ihaleye çıkılan İkizoluk, Yeşiller ve Karaoğlanlar göletlerinin de sırasıyla yapılacağını belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiyi desteklediğini de sözlerine ekledi.

Orhaneli Gümüşpınar Mahallesi Muhtarı Halil Gürbüz de Başkan ALTEPE’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, gölet sayesinde sulu tarıma geçebileceklerini vurguladı.

Başkan ALTEPE’nin inceleme gezisinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin AVŞAR, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı İsmail YILMAZ, BUSKİ Şebekeler Dairesi Başkanı Orhan ÇAĞLAYAN ile BUSKİ ve Büyükşehir çalışanları da hazır bulundu.

BUSKİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181