Osmangazi'de Doğanevler meydan projesi çalışmaları başlıyor!
Osmangazi Belediyesi’nin her mahalleye bir meydan kazandırmak için başlattığı çalışmalar büyük bir hızla sürüyor. Doğanevler Mahallesi’ne kazandırılacak meydan projesi kapsamında kamulaştırma işlemleri tamamlanan 3 katlı bina, Başkan Mustafa Dündar’ın katıldığı törenle yıkıldı.

İlçeyi çarpık ve plansız yapılaşmanın getirdiği sorunlardan arındırıp, daha modern ve yaşanabilir bir hale getirmek için yoğun bir çalışma yürüten Osmangazi Belediyesi, Doğanevler Mahallesi’ni özlenen meydanına kavuşturuyor. Semtin çehresini değiştirecek meydan düzenlemesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak mahallelerimizin ihtiyacı, vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda proje geliştirip çalışmalar yapıyoruz. Doğanevler Mahallemiz’i ihtiyaç duyduğu meydana kavuşturmak için uzun bir kamulaştırma süreci geçirdik. Hukuki süreçler nedeniyle uzayan meydan projemizi, son binanın yıkımının ardından kısa sürede tamamlayıp mahalle halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. 

Cami karşısında bulunan adadaki kamulaştırmalar sonucu elde edilen yaklaşık 2 bin metrekarelik alana da güzel bir meydan inşa edeceklerini söyleyen Dündar, “Her mahallemize bir meydan ve cami çevresinde düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Doğanevler’de bugüne kadar, mahallemize meydan kazandırabilmek için toplam 12 bina kamulaştırdık. Vatandaşlarımızla karşılıklı görüşüp anlaşarak gerçekleştirdiğimiz kamulaştırmalar sonucunda yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alan elde ettik. Mahallemizin merkezinde, caminin tam önünde elde edilen bu alanla birlikte mahallemizde güzel bir meydan ortaya çıkıyor. İçerisinde çocuklar için oyun grupları, yeşil alan, yürüyüş yolu, oturma grupları ve aydınlatması ile mahallemize yepyeni bir görünüm kazandıracak, modern ve kullanışlı bir meydan olacak. Camimizle bütünleşen, vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği, her yaştan insanımız faydalanabileceği meydanın yapımını, yıkımın ardından hemen başlatıyoruz. Şimdiden mahallemize hayırlı olsun” diye konuştu. 

Doğanevler Mahalle Muhtarı Seyhan Mesut da meydan projesini gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a, yaptığı hizmetler için teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181